Τραγικός ήταν ο επίλογος για τον 23χρονο κύπριο φοιτητή Κυπριανό Παπαϊωάννου (φωτογραφία, επάνω) από το Αυγόρου, καθώς ταυτοποιήθηκε η σορός του, η οποία εντοπίστηκε στα συντρίμμια της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

«Κύπρο μας καλό σου ταξίδι…»

Οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν το βράδυ χθες Πέμπτη την οικογένειά του ότι ο άτυχος νέος συμπεριλαμβάνεται στον μακρύ κατάλογο της σιδηροδρομικής τραγωδίας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Την είδηση του θανάτου γνωστοποίησαν με αναρτήσεις τους και οικεία του πρόσωπα, τα οποία τον αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο.

«Κύπρο μας καλό σου ταξίδι…» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου.

«Η αγάπη του για τη Βυζαντινή Μουσική τον οδήγησε στο Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου, με κύρια κατεύθυνση την Ψαλτική Τέχνη.

»Αποφοίτησε από το σχολείο μας το 2018 με ΑΡΙΣΤΑ και μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως καταδρομέας, συνέχισε με τις σπουδές του στη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» προστίθεται, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση.

Ο Κυπριανός Παπαϊωάννου είναι ο ένας από τους δύο κύπριους, επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, που αγνοούνταν μετά το τραγικό δυστύχημα.

Είχε πραγματοποιήσει το όνειρό της

H Αναστασία Αδαμίδου, 24 ετών, είναι η δεύτερη αγνοούμενη από την Κύπρο, η οποία επέβαινε στο τρένο, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την τύχη της.

Η αγωνία των δικών της ανθρώπων επιτείνεται, αλλά και όσων τη γνωρίζουν στην Πάφο, απ’ όπου κατάγεται.

Η Αναστασία χαρακτηρίζεται από τους καθηγητές της εξαιρετική μαθήτρια σε επίδοση και σε ήθος.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Συντονιστής Λυκειάρχης Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Ανδρέας Ιωσήφ, εξέφρασε την ελπίδα να εντοπιστεί η νεαρή κοπέλα, η οποία φοίτησε στο Α΄ Λύκειο της πόλης.


Η Αναστασία Αδαμίδου

Ο κ. Ιωσήφ είπε πως όνειρό της ήταν να περάσει στη Σχολή Οδοντιατρικής, κάτι που έγινε πραγματικότητα, και μετά την αποφοίτησή της συνέχισε τις σπουδές της προκειμένου να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό τίτλο.

Επιπρόσθετα, ευχήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και οι καθηγητές του σχολείου της να υπάρξει αίσιο τέλος και να εντοπιστεί. Οι γονείς της, συνέχισε, έφυγαν άμεσα για την Ελλάδα στο άκουσμα της είδησης.

Εκκληση με τη φωτογραφία

Η Αναστασία είχε μεταβεί με άλλες φίλες της στη Βουλγαρία πριν λίγες ημέρες για την ορκωμοσία φίλης τους. Στη συνέχεια, από την Αθήνα επιβιβάστηκε στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Η αναζήτησή της ξεκίνησε από τη στιγμή που ο πατέρας φίλου της, κρατώντας φωτογραφία της, έκανε έκκληση έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για πληροφορίες σχετικά με την τύχη της.

Πηγή: in.gr