Ξεχειλίζει η οργή των απλών πολιτών για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη και η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον 43 άνθρωπο να χάσουν τη ζωή τους σύμφωνα με την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Οι ολιγωρίες των ιθυνόντων έχουν κάνει τον απλό κόσμο να διερωτάται πώς γίνεται εν έτει 2023 και σε μία εποχή που η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί τόσο ώστε όλα να είναι αυτοματοποιημένα, τα πάντα να εξαρτώνται από το χέρι ενός ανθρώπου.

Έτσι μετά την Αθήνα που πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της Hellenic Train και τη Λάρισα όπου δεκάδες πολίτες βρέθηκαν στην πλατεία ΟΣΕ και στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.

Με πανό που έγραφαν συνθήματα όπως «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους όχι στην απαξίωση των κοινωφελών οργανισμών», οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

Φοιτητές άναψαν κεριά και άφησαν λουλούδια

Μάλιστα στη διαμαρτυρία έδωσαν το παρών πολλοί φοιτητές, οι οποίοι θέλησαν  με αυτόν τον τρόπο να στείλουν ένα μήνυμα συμπαράστασή τους στις οικογένειες των συμφοιτητών τους, οι οποίοι είτε τραυματίστηκαν είτε έχασαν τη ζωή τους, ζητώντας παράλληλα να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Οι συγκεντρωμένοι φοιτητές κρατούσαν πανό που τάσσονταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων σημαντικών υποδομών και υπηρεσιών και φώναζαν συνθήματα όπως ότι στα Τέμπη «δεν έγινε δυστύχημα αλλά έγκλημα».

Την ίδια στιγμή, μέλη συλλόγων φοιτητών μπήκαν μέσα στον σταθμό πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, ενώ άφησαν κεριά και λουλούδια στη μνήμη των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους , ενώ κρατούσαν πλακάτ που ανέγραφε ότι οι συνάδελφοί τους δεν θα ξεχαστούν.

«Για τους συναδέλφους και τις αυταδέλφισσες που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη. Δεν σας ξεχνάμε», έγραφε χαρακτηριστικά το πανό.

Πηγή: in.gr