Συγκλονιστική η περιγραφή 42χρονου επιβάτη του μοιραίου τρένου που κατάφερε να βγει ζωντανός από την αμαξοστοιχία στα Τέμπη που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 57 ανθρώπους.

Ο 42χρνος κατάφερε να βγει ζωντανός μέσα από το φλεγόμενο βαγόνι και ήταν από τους πρώτους που είχαν καταγράψει με την κάμερα του κινητού τους τις εικόνες φρίκης και καταστροφής που ακολούθησαν τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ο ίδιος που πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σπασμένο πλευρό καθώς μετά τη σύγκρουση ήταν στο τρίτο βαγόνι που είναι αυτό που πήρε κλίση 45 μέρες και αιωρείται στο κενό στην προσπάθειά του να σωθεί έπεσε στα χωράφια από μεγάλο ύψος.

Μέσα από το νοσοκομείο μίλησε στην κάμερα του MEGA, εξιστορώντας τα όσα έζησε και τις αγωνιώδεις στιγμές που πέρασε δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση.

«Όταν έπεσα κάτω τότε σηκώθηκα όρθιος και πετάχτηκαν αίματα στα μάτια»

«Όταν έπεσα κάτω τότε σηκώθηκα όρθιος και πετάχτηκαν αίματα στα μάτια, στο κεφάλι στο πρόσωπο από άλλα άτομα. Μετά σηκώνομαι. Βοήθεια φώναζαν τα κορίτσια, τσίριζαν… Οι πόρτες κλειδώθηκαν από εκεί, δεν μπορούσα να ανοίξω το φως, παρέμεινε ανοιχτό», είπε αρχικά.

«Πάω εκεί στην πόρτα να χτυπάω, δεν άνοιγε η πόρτα καθόλου, είχε σφηνώσει. Μετά σηκώνω το πόδι ρίχνω τρεις κλωτσιές για να σπάσω το τζάμι, να βγούμε έξω και μετά γυρίζω βλέπω έναν νεαρό, έσπασε με πυροσβεστήρα το τζάμι», συμπλήρωσε.

«Δεν ξέρω αν ήταν αυτό το παιδί, ήταν πολλά τα άτομα μέσα και σιγά σιγά ένας ένας βγαίναμε από το παράθυρο, μετά έσβησαν τα φώτα δεν βλέπαμε και αρχίσαμε να φωτίζουμε από το κινητό με τον φακό. Κι όπως πηδήξαμε ήτανε πολύ κάτω και φύγαμε στα χωράφια και έτσι έπεσα και έσπασα το πλευρό μου», είπε ακόμα.

Τέλος σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του, ο 42χρονος δήλωσε πως: «Τώρα δεν μπορώ να σηκωθώ. Πρήστηκε η κοιλιά, σπασμένο το πλευρό, στο μάτι μου μπήκανε και πολλά γυαλιά μέσα, έχει σκιστεί λίγο εδώ. Δεν ξέρω άμα έκλεισε. Το χέρι εδώ πέρα…».

Πηγή: in.gr