Τα κενά ασφαλείας σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας ανέδειξε η τραγωδία στα Τέμπη. Ένα από τα πιο νευραλγικά σταθμαρχεία της χώρας, αυτό της Θεσσαλονίκης, είναι σε κατάσταση πλήρους διάλυσης.

Η οθόνη με τα φωτοσήματα δεν λειτουργεί και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να ρίχνουν ποντικοφάρμακο δίπλα από τον πίνακα ελέγχου κυκλοφορίας των τρένων για να μην φάνε τα ποντίκια τα καλώδια.

Ο σταθμάρχης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει απαρχαιωμένα συστήματα και επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβατών.

«Δεν υπάρχει καμία ασφάλεια» λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

«Ακούμε ποντίκια μέσα στον πίνακα»

Ο σταθμάρχης σε ένα από τα πιο νευραλγικά πόστα της χώρας υποστηρίζει ότι μέσα στο παλαιωμένο κτίριο όπου γίνεται ο έλεγχος διέλευσης των τρένων κυκλοφορούν ποντίκια.

Μάλιστα, μέσα στον πίνακα ελέγχου κυκλοφορίας υπάρχει ποντικοφάρμακο για να μην καταστρέφονται τα καλώδια από τα τρωκτικά.

«Είμαστε γεμάτοι ποντίκια. Μέσα στον πίνακα ακούμε ποντίκια και τον βλέπουμε να τρεμοπαίζει».

Ο σταθμάρχης καταγγέλλει πως τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, ούτε καν η φωτοσήμανση.

«Θέσαμε θέματα ασφαλείας. Έχουν γίνει άπειρες καταγγελίες και αναφορές» τονίζει ο κ. Πετσάβας.

Μήνυμα – ιός παραπέμπει στην τραγωδία των Τεμπών

Δυστυχώς ακόμα και σε μια τέτοιου μεγέθους εθνική τραγωδία, όπως αυτή στα Τέμπη, υπάρχουν επιτήδειοι που προσπαθούν να την εκμεταλλευτούν προς δικό τους όφελος και -ακόμα χειρότερα- βλάπτοντας τους άλλους.

Συγκεκριμένα, πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες οι αναφορές πολιτών για μηνύματα μέσω SMS και Messenger που παραπέμπουν στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και περιέχουν link με ιό.

Τι γράφει το μήνυμα

Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά, «Κοίτα ποιος πέθανε σε ένα ατύχημα, νομίζω ότι τον ξέρεις» και συνοδεύεται από ένα θλιμμένο emoji.

Αν πατήσει κανείς το link οδηγείται σε μία ψεύτικη ιστοσελίδα που τον καλεί να βάλει το e-mail του.

Μένει να διαπιστωθεί, εάν κρύβει και κάποιο κακόβουλο λογισμικό (malware), που μολύνει και την συσκευή.

Πηγή: in.gr