«Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια» για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Με αυτή την φράση, η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους», μέσω των social media, διοργανώνει σιωπηρή διαμαρτυρία την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στο Σύνταγμα στις 19:00.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στην διαμαρτυρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην Αθήνα, η πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση στο Σύνταγμα στις 18:00 άλλαξε χαρακτήρα και έγινε αποκλειστικά για την τραγωδία στα Τέμπη.

Την ίδια στιγμή, συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας.

Στην μεγαλειώδη συγκέντρωση, παρά τη δυνατή βροχή, σημειώθηκε ένταση, ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και αγνώστων στην οδό Λιοσίων, έξω από τον σταθμό του μετρό «Αττική».

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή ημέρα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη Λεωφόρο Συγγρού.

«Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση», ανέφερε το ΠΑΜΕ, καλώντας τον κόσμο σε συγκέντρωση έξω από την Hellenic Train.

Πηγή: in.gr