Η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων μπορεί να έχει σχέση με τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όμως οι Ελληνοκύπριοι εξοπλίζονται και δαπανούν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στους εξοπλισμούς, δήλωσε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος και υποψήφιος κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι εάν οι Ελληνοκύπριοι ήθελαν συμφωνία με τους Τουρκοκύπριους δεν θα κατέφευγαν σε τόσα όπλα.

«Να μας επιτεθούν»

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κύπρου, ο Τατάρ σε συνέντευξή του στο CNN Türk υποστήριξε ότι οι εξοπλισμοί σημαίνουν πως οι Ελληνοκύπριοι έχουν πρόθεση «σε περίπτωση μιας αδυναμίας της Τουρκίας, να μπορέσουν να έρθουν μέχρι εδώ και να μας επιτεθούν».

Σημείωσε δε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνουν «η υπόθεση ξεπέρασε πλέον την άμυνα» και «μπορεί να έχουν πρόθεση επίθεσης».

«Ομως η δύναμή τους ποτέ δεν είναι αρκετή για εμάς και την Τουρκία», δήλωσε, χαρακτηρίζοντας την παρουσία της Τουρκίας στο νησί ως τη «μεγαλύτερη ανακούφιση» για τους Τουρκοκύπριους.

Αναφερόμενος στην απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων, ο Τατάρ είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι πάντοτε είχαν σχέσεις με τη Ρωσία και τόνισε:

«Να αποκόψει τους Ρώσους»

«Επομένως, σύμφωνα με κάποιους ειδικούς μας, η Αμερική στοχεύει να αποκόψει λίγο τους Ρώσους από την Κύπρο. Οι Ελληνοκύπριοι ούτως ή άλλως εξοπλίζονταν, με αυτό το βήμα θα αυξηθούν οι εξοπλισμοί τους».

Οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα, είπε, επιθυμούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στην Κύπρο και να θέσουν το νησί υπό την κυριαρχία τους εντός της ΕΕ.

«Οταν κάποιος κοιτάξει αυτές τις εξελίξεις, όλοι όσοι πιστεύουν στην πραγματικότητα της ΤΔΒΚ πρέπει να υπερασπιστούν το κράτος τους μετά από τόσα χρόνια. Χρειάζεται μια συμφωνία στη βάση της κυρίαρχης ισότητας πάνω σε νέες πραγματικότητες. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και η διεκδίκηση της Γαλάζιας Πατρίδας είναι μεγάλη ευθύνη για εμάς. Η Γαλάζια Πατρίδα είναι ένα είδος τουρκικής λίμνης. Αυτό απαιτούν οι εξουσίες και τα δικαιώματά μας» υπογράμμισε.

Ο Τατάρ επανέλαβε τη θέση ότι είναι κόκκινη γραμμή για τους ίδιους οι αποτελεσματικές και δραστικές εγγυήσεις της Τουρκίας και σημείωσε πως γι’ αυτούς είναι άκυρες οι υποχωρήσεις που, όπως υποστήριξε, έγιναν στο Κραν Μοντάνα.

Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr