Τις ευχές του στο τουρκικό έθνος και σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο έστειλε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ (φωτογραφία αρχείου, επάνω) με αφορμή την έναρξη χθες Δευτέρα της τριήμερης γιορτής των μουσουλμάνων Ραμαζάν Μπαϊράμι.

Οι εγγυήσεις της Τουρκίας

Οπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευχόμενος να επικρατήσει ειρήνη, ηρεμία και αγάπη σε όλο τον κόσμο, ο Τατάρ εξέφρασε θλίψη για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συγκρούσεις, την τρομοκρατία και τη βία που υπάρχει σε πολλές χώρες.

Επανέλαβε επίσης ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έδειξε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο και στον τουρκοκυπριακό «λαό» πόσο μεγάλη και ζωτική σημασία έχουν οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο.

«Η ύπαρξη μερικών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων στη χώρα μας δεν σημαίνει ότι θα παραιτηθούμε από το κράτος μας, την κυριαρχία μας, την ελευθερία μας», είπε.

Δραστηριότητες πέμπτης φάλαγγας

«Και δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί η διεξαγωγή δραστηριότητων πέμπτης φάλαγγας που διεξάγονται ενάντια στο κράτος μας με ορισμένα εξωτερικά στοιχεία. Τέτοια προβλήματα και δυσκολίες βιώσαμε και στο παρελθόν και φτάσαμε στο σήμερα. Βεβαίως και δεν είναι μόνιμα τα προβλήματα που ζούμε σήμερα», ισχυρίστηκε.

Πηγή: politis.com.cy

Πηγή: in.gr