Στην έναρξη των διερευνητικών επαφών αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στο πρώτο ραντεβού Αθήνας και Άγκυρας στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι η Ελλάδα «προσέρχεται με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση» στις συνομιλίες με την Τουρκία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή επιστέγασμα και δικαίωση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ενώ ξεκαθάρισε ότι μοναδικό αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας.

Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση φοβάται μήπως η Τουρκία προσέρχεται προσχηματικά στις διερευνητικές επαφές και τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία θέσει και άλλα ζητήματα πέραν της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας ο κ. Ταραντίλης απάντησε πως «έχουμε ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θέλει ομαλοποίηση σχέσεων. Πιστεύω ότι θα υπάρξει καλό κλίμα και θα τεθούν με ειλικρίνεια όλα τα ζητήματα. Η μοναδική συζήτηση έχει να κάνει με την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr