Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέβαλε την επίσημη επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει από αύριο, Κυριακή, το βράδυ στη Γερμανία, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της γερμανικής προεδρίας, έπειτα από τέσσερις ημέρες ταραχών στη Γαλλία.

«Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό πρόεδρο Σταϊνμάγερ και τον ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα του. Ο πρόεδρος Μακρόν ζήτησε την αναβολή της προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψής του στη Γερμανία», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η γερμανική προεδρία.

Σήμερα η κηδεία του 17χρονου Ναέλ

Σήμερα Σάββατο θα γίνει η κηδεία του 17χρονου Ναέλ Μ., με την οικογένεια του άτυχου νέου να ζητά τόσο τα ΜΜΕ, όσο οι πολίτες να μην πάνε στην τελετή που θα γίνει στη Ναντέρ.

Βολές και από ΟΗΕ

Τα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία σχολίασε και ο ΟΗΕ που έκανε λόγο για βαθιά προβλήματα ρατσισμού και φυλετικών διακρίσεων στους κόλπους των δυνάμεων της τάξης.

Στις κατηγορίες του ΟΗΕ έσπευσε να απαντήσει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι «οι δυνάμεις της τάξης αντιμετωπίζουν με μεγάλο επαγγελματισμό καταστάσεις και ενέργειες ακραίας βίας».

Τα στοιχεία, όμως, δεν δικαιώνουν αυτή την τοποθέτηση. Το 2020, που ήταν έτος της πανδημίας του κοροναϊού, 40 Γάλλοι πολίτες πέθαναν από αστυνομικά πυρά, το 2021 ο αντίστοιχος αριθμός των νεκρών εκτοξεύτηκε στους 52 και το 2022 έφτασε τους 39.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: in.gr