Υλοποιήθηκε και τυπικά σήμερα  1η Απριλίου στη χώρα μας, η συγχώνευση στην Takeda Ελλάς, των εταιρειών Shire Ελλάς και Baxalta Ελλάς.

Η Takeda είναι Ιαπωνική βιοφαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει τον τομέα έρευνας και ανάπτυξής της σε τέσσερις θεραπευτικούς τομείς: την ογκολογία, γαστρεντερολογία, νευρολογία και τις σπάνιες παθήσεις, καθώς επίσης και στα παράγωγα αίματος και στα εμβόλια. Αναπτύσσει υψηλής καινοτομίας φάρμακα που διατίθενται σε περίπου 80 χώρες και γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως.

Με την εξαγορά τo 2019 σε παγκόσμιο επίπεδο της “Shire plc” από την “Takeda Pharmaceutical Company Limited”, η Takeda καθίσταται παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των βιοφαρμακευτικών προϊόντων, σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω εξαγοράς, ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Ελλάδα οι διαδικασίες ενοποίησης των τριών ελληνικών θυγατρικών εταιρειών των ομίλων Takeda και Shire (Shire Ελλάς Α.Ε. και Baxalta Μ.Ε.Π.Ε.), μέσω της απορρόφησης από την Takeda Ελλάς των εταιρειών Shire Ελλάς και Baxalta Ελλάς.

Σύμφωνα με την διοίκηση της εταιρείας, κατά τα οριζόμενα στις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, από την ημερομηνία της συγχώνευσης η απορροφώσα εταιρεία «Takeda Ελλάς Α.Ε.» υποκαθίσταται ως καθολική διάδοχος και υπεισέρχεται αυτοδικαίως στο σύνολο των δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, συμβατικών σχέσεων και εν γένει των εννόμων σχέσεων των απορροφημένων εταιρειών, οι οποίες έκτοτε παύουν να υφίστανται.

Στόχος της συγχώνευσης, επισημαίνει η διοίκηση σε σχετική ανακοίνωσή της, είναι να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των συναφών συνεργειών και να βελτιστοποιηθούν οι επιχειρησιακές λειτουργίες τους, προς όφελος των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.

Η διοίκηση της Takeda Ελλάς σημειώνει ότι η εταιρεία «παραμένει προσηλωμένη στις βασικές αξίες, Ακεραιότητα, Αμεροληψία, Εντιμότητα και Επιμονή, θέτοντας πάντα τους ασθενείς στο επίκεντρο της προσπάθειάς της. Προσβλέπει δε, να προσφέρει καλύτερη υγεία και ένα πιο λαμπρό μέλλον στους ασθενείς σε όλο τον κόσμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr