Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με θέμα «Ξεναγοί, χωρίς εισόδημα και χωρίς προοπτική», κατέθεσε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η κυρία Νοτοπούλου επισημαίνει ότι οι ξεναγοί δεν εντάχθηκαν στους πληττόμενους από την πανδημία κλάδους εργαζομένων και άρα δεν δικαιούνται καμία αποζημίωση με ένσημα, προκειμένου να μην χαθεί συνταξιοδοτικά το 2020 γι’ αυτούς.

Να σημειωθεί ότι οι ξεναγοί, στην πιο πρόσφατη κινητοποίησή τους, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού, είχαν καταγγείλει ότι, για ολόκληρο το 2020, είχαν λάβει συνολικά 1.864 ευρώ. Και ζητούσαν οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, καθώς και αποζημίωση ειδικού σκοπού αναδρομικά με ένσημα, αφού το επαγγελματικό τους μέλλον ήταν αβέβαιο. Επιπλέον, ζητούσαν να ενταχθεί και το δικό τους επάγγελμα στους πληττόμενους κλάδους, καθώς συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό, τομέα που έχει πληγεί ιδιαίτερα, εξαιτίας της πανδημίας.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμη στην επίκαιρη ερώτησή της, ότι η κυβέρνηση «δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», ούτως ώστε η χώρα να είναι απόλυτα έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες, ενώ και τα περσινά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αναφέρει, «δεν εξορθολογίστηκαν, ούτε επικαιροποιήθηκαν, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι περσινές αστοχίες».

Ολόκληρη η επίκαιρη ερώτηση της τομάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

«Επειδή, οι ξεναγοί δεν εντάχθηκαν στους πληττόμενους από την πανδημία ώστε να δικαιούνται αναδρομική αποζημίωση με ένσημα για τους 6 μήνες τους 2020, αποζημίωση ειδικού σκοπού με ένσημα για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο  και Μάϊο 2021, κάλυψη των ενσήμων για το έτος 2020 προκειμένου να μην χαθεί η χρονιά τους σε επίπεδο συνταξιοδοτικό, αναστολή δανειακών υποχρεώσεων και έκπτωση ενοικίου, και σειρά άλλων μέτρων στήριξης.

Επειδή, η Κυβέρνηση δεν έχει προβεί στις απαραίτητες  ενέργειες  προκειμένου η χώρα να είναι απόλυτα έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της κατά την ημερομηνία επανεκκίνησης του τουρισμού.

Επειδή, τα περσινά πρωτόκολλα δεν εξορθολογίστηκαν ούτε επικαιροποιήθηκαν ώστε να  αποφευχθούν οι περσινές αστοχίες στα επίπεδα οργάνωσης και έγκαιρης ενημέρωσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1.Σκοπεύετε να προχωρήσετε, έστω και την τελευταία ώρα, στην άμεση κατάρτιση ορθολογικών και επικαιροποιημένων υγειονομικών πρωτόκολλων για τουριστικούς πράκτορες γραφεία και ξεναγούς; Έχετε μεταφέρει στους συναρμόδιους υπουργούς την ανάγκη να υπάρχουν κοινά πρωτόκολλα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους;

2. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί  προς τους συναρμόδιους  υπουργούς ώστε να ενταχθούν οι ξεναγοί στους πληττόμενους κλάδους επαγγελματιών και να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων στήριξης;».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr