«Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, που κατά τα άλλα διαφημίζει την μετάβαση της δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή, ανακοινώνεται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, η υπολειτουργία του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, λόγω… υπερβολικής ζέστης!!!», δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, για τις συνθήκες στο συγκεκριμένο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι, την έλλειψη συστήματος κλιματισμού στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, είχε αναδείξει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, κάνοντας λόγο, μάλιστα, για τριήμερη αναστολή των εργασιών του δικαστηρίου λόγω αναμενόμενου… καύσωνα.

Ωστόσο, το δικαστήριο διέψευσε τα περί τριήμερης αναστολής, επιβεβαιώνοντας πάντως τα προβλήματα λόγω «απουσίας» κλιματισμού.

Ο κ. Ξανθόυπουλος επισημαίνει τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία «τεχνικά προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων κλιματισμού-εξαερισμού, είχαν ως αποτέλεσμα από σήμερα Τετάρτη ως την Παρασκευή, το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας να λειτουργεί ξανά με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, που θα εξυπηρετεί βασικές μόνο λειτουργίες του».

Ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την κατάσταση, τονίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα απονομής της δικαιοσύνης και «προσβάλλει την αξιοπρέπεια» των λειτουργών της, αλλά και των πολιτών.

Και καταλήγει: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ας αφήσει τα ευχολόγια και τις ανέξοδες διακηρύξεις και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Να καλύψει άμεσα​ η κυβέρνηση τις στοιχειώδεις ανάγκες για την ομαλή και πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων όλης της χώρας». 

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr