Στα ύψη βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις ευθύνες πίσω από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, με την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να ερίζουν ειδικά για το θέμα της ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων και τις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Μεταφορών, επί διακυβέρνησης Τσίπρα, Χρήστου Σπίρτζη, το όνομα του οποίου είναι μέρος της ατζέντας των ημερών με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη, και την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την «σκυτάλη» και κατηγόρησε τον Γιάννη Οικονόμου ότι «αλαζονικά αναζητά πόλωση και κοκκορομαχίες πάνω στα συντρίμμια και το πένθος».

Σημειώνεται ότι ο κ. Σπίρτζης, που μίλησε για πρώτη φορά μετά την τραγωδία των Τεμπών, αρνήθηκε ότι φέρει οποιαδήποτε ευθύνη ο ίδιος, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με ενδεχόμενες παραλείψεις στο σύστημα ασφάλειας των τρένων.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη για «φαρισαϊσμό και κυνισμό», ενώ τον κάλεσε «σε κατ’ αντιπαράσταση συζήτηση με τον υπουργό Επικράτειας, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, κ. Γεραπετρίτη, προκειμένου να αποτυπωθεί με έγγραφα και στοιχεία η πραγματική κατάσταση».

«Ο Οικονόμου, να καταλάβει ότι είναι ελεγχόμενος, όχι κατήγορος»

«Ο κ. Οικονόμου αντί αλαζονικά να αναζητά πόλωση και κοκορομαχίες πάνω στα συντρίμμια και το πένθος, ας καταλάβει ότι δεν είναι κατήγορος αλλά ελεγχόμενος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Όπως σημειώνει, «τόσες μέρες έλεγαν πως δήθεν κρυβόταν ο κ. Σπίρτζης. Τώρα που βγήκε, περιμένουμε να απαντήσουν επί της ουσίας στα στοιχεία που παρέθεσε και τα οποία επιβεβαιώνουν πως επί ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε το ETCS – που ο ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο 68% – υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας, όπως περισσότεροι σταθμάρχες, το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην Καρόλου και το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα, τις οποίες απαξίωσε και κατήργησε η ΝΔ».

Η Κουμουνδούρου αναφέρει, στην ανακοίνωσή της, ότι αναμένει στην Επιτροπή της Βουλής, «όσο και σε κάθε δημόσιο βήμα, να έρθουν ως απολογούμενοι και να απαντήσουν τόσο ο εδώ και τέσσερα χρόνια αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής, που παραιτήθηκε υποκριτικά για να είναι υποψήφιος, σαν να μην τρέχει τίποτα, σε λίγες μέρες, όσο και οι αρμόδιοι υφυπουργοί Παπαδόπουλος και Καραγιάννης, που είναι εξαφανισμένοι».

«Σεβασμός στα θύματα σημαίνει σεβασμός στην αλήθεια. Όχι υποκρισία, όχι μετάθεση ευθυνών», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: in.gr