Για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για τους οίκους ευγηρίας, αφήνοντας στην τύχη της μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη κατηγορία, κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση.

Τονίζει δε ότι παρά τα ευχολόγια της αρμόδιας υπουργού, οι μονάδες παραμένουν υποστελεχωμένες «καθιστώντας έτσι αδύνατη την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν».

Η ανακοίνωση της Θεανώς Φωτίου

Ειδικότερα, η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σχετικά με τις ανακοινώσεις της υφυπουργού Εργασίας και κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Μιχαηλίδου σχετικά με τα μέτρα στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων για τον κοροναϊό:

«Χρειάστηκε να περάσουν πέντε μήνες για να ανακοινώσει επιτέλους η κυρία Μιχαηλίδου κάποια μέτρα για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Από τον Μάρτιο προειδοποιούμε για τον επερχόμενο κίνδυνο και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, όπως στις περιπτώσεις της κλινικής στο Περιστέρι και του γηροκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα ανακοινώνει μέτρα μαζί με ευχολόγια, και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί προς όφελος της κυβέρνησης το γεγονός ότι χάρη στην υπευθυνότητα των πολιτών και των εργαζομένων αποφύγαμε τα χειρότερα κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Το χειρότερο είναι ότι παρά τις ευχαριστίες της κυρίας Μιχαηλίδου προς το προσωπικό, η υποστελέχωση των μονάδων συνεχίζεται, καθιστώντας έτσι αδύνατη την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν.

Εκτός αν στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι αρκεί η αύξηση των προστίμων που εξήγγειλε η υφυπουργός, σε συνδυασμό με τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη του εξουθενωμένου προσωπικού, που δεν έλαβε καν την ενίσχυση που δόθηκε στους υγειονομικούς συναδέλφους τους.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr