Απάντηση στην Νέα Δημοκρατία, η οποία έκανε λόγο για «υποκρισία χωρίς όρια» του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή της.

Η νέα πολιτική κόντρα μεταξύ κυβέρνσησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε με αφορμή την ανακοίνωση της Πειραιώς, η οποία κατήγγειλε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσπάσει υπαλλήλους από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και, συγκεκριμένα, μία στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου και μία στον βουλευτή και τομεάρχη Διαφάνειας, Γιάννη Ραγκούση.

Η ΝΔ, μάλιστα, υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, «από τη μία κόπτεται για τις ανεξάρτητες αρχές, από την άλλη τις αποψιλώνει σε προσωπικό, αδιαφορώντας αν μπορούν να επιτελέσουν το έργο για το οποίο συγκροτήθηκαν, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορά και την ασφάλεια των σιδηροδρόμων».

«Η κυβέρνηση ξεπερνά ακόμη και τα όρια της γραφικότητας»

«Πριν ακόμη η κυβέρνηση δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα της τραγωδίας, για μια ακόμη φορά σπεύδει, με ανακοίνωση της ΝΔ, να αποδώσει την ευθύνη στους πολιτικούς της αντιπάλους», απαντά η Κουμουνδούρου.

«Αλλά αυτή τη φορά», προσθέτει, «ξεπερνά ακόμη και τα όρια της γραφικότητας».

Όπως αναφέρει, η Νέα Δημοκρατεία «κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για αποσπάσεις διοικητικών υπαλλήλων – και τονίζουμε όχι μηχανικών ή ελεγκτών – από τη ΡΑΣ, που όμως… αποφάσισαν και υπέγραψαν οι υπουργοί της!».

Συγκεκριμένα, στο απόσπασμα της απόφασης φένεται η υπογραφή του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι πρόκεται για «αποσπάσεις καθόλα νόμιμες, που ισχύουν για όλα τα κόμματα και για όλους τους βουλευτές».

Και καταλήγει: «Πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν μέσα στον πανικό τους;».

Πηγή: in.gr