Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, αναφορικά με την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας, που απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

«Σε μια περίοδο αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης Ζάεφ, που αποδέχθηκε την αλλαγή της Συνταγματικής ονομασίας στη Βόρεια Μακεδονία και ενώ οι ομοϊδεάτες του, αυτοί του VMRO, απειλούν να επαναφέρουν το Μακεδονία σκέτο και τον αλυτρωτισμό, ο κ Μητσοτάκης, δια του εκπροσώπου του, αντί να στείλει σαφές μήνυμα στήριξης της Συμφωνίας, κομπάζει ότι δήθεν δικαιώνεται που εδώ και δύο χρόνια την υπονόμευσε, με τη μη κύρωση των Μνημονίων», τόνισε η Κουμουνδούρου.

Και προσέθεσε: «Ποιων μνημονίων; Αυτών που διασφαλίζουν ότι ο εναέριος χώρος της γείτονος θα επιτηρείται από τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη».

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τελικά επικίνδυνη μόνο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για την εξωτερική πολιτική της χώρας», υποστήριξε καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφέρει, στη διάρκεια της ενημέρωσης, πως «η επιλογή μας να μη βιαστούμε να κυρώσουμε τα μνημόνια αποδεικνύεται σωστή, δεδομένου ότι τα μνημόνια συνιστούν ένα μηχανισμό ελέγχου ορθής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πηγή: in.gr