Να δώσει εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ και του Predator καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Σμυρλή προκειμένου να «επιστρατευτεί» από τη ΝΔ για τις εκλογές.

Επιχειρείται να ξεπλυθεί

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την παραίτηση υποστηρίζει ότι «επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να «ξεπλυθεί» στην κολυμβήθρα του «προεκλογικού αγώνα» και κατηγορεί τον κ. Σμυρλή ότι «έκανε τη βρώμικη δουλειά» στο σκάνδαλο των υποκλοπών εγκρίνοντας τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την παραίτηση του Γιάννη Σμυρλή έχει ως εξής:

«Αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, και ενέκρινε το 2021 τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη, ο Γιάννης Σμυρλής απομακρύνεται δήθεν γιατί επιστρατεύεται στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Να δώσει εξηγήσεις

»Ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να «ξεπλυθεί» στην κολυμπήθρα του «προεκλογικού αγώνα» δια της παραίτησής του, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκλεγεί καν βουλευτής ως μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας.

»Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών και να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, όσο και για αυτές με το Predator που δήθεν τόσο καιρό δεν γνώριζε ποιος το έχει, αλλά το εξήγαγε».

Πηγή: in.gr