Για αδιέξοδη τακτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει στην κυβέρνηση ανικανότητα επισημαίνοντας ότι «τρέχει σταθερά πίσω από τις εξελίξεις» ενώ παράλληλα ασκεί κριτική για θολά μέτρα και καταφυγή στην ατομική ευθύνη χωρίς ουσιαστικά μέτρα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ σε ειρωνικό ύφος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «λόγω του αδιεξόδου, δε, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τελικά στις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσουν αυτά, και όχι νέα μέτρα».

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός – Το παρασκήνιο της απόφασης για τα νέα μέτρα – Η προειδοποίηση για… lockdown και στη μουσική

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ – Ο Μητσοτάκης «ανακαλύπτει» ξανά την Επιτροπή των ειδικών

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Πριν από μια εβδομάδα στη συζήτηση στη Βουλή για την τραγική διαχείριση του 4ου κύματος, η κυβέρνηση μέσω του κ. Γεραπετρίτη αναρωτιόταν ποιος είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα υπάρξει νέο κύμα και αν έχει στοιχεία για αυτά που λέει.

»Ανίκανοι για τις ανάγκες της χώρας τρέχουν σταθερά πίσω από τις εξελίξεις. Με ρεκόρ κρουσμάτων, η κυβέρνηση τώρα ανακοίνωσε μέτρα για… τις 3 Ιανουαρίου!

»Και πάλι συστάσεις και ατομική ευθύνη. Κουβέντα όμως για αξιόπιστη ιχνηλάτηση με μαζικά και δωρεάν τεστ για τον πληθυσμό, για περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς, για αλλαγή πρωτοκόλλων στα σχολεία, για ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει και για επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Ακόμα και το μέτρο της τηλε-εργασίας ανακοινώθηκε θολό, χωρίς διευκρινίσεις και καθυστερημένα.

»Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε και αγνοεί τόσο τους επιστήμονες, όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που καιρό τώρα προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα.

»Συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Υγεία, στην οικονομία, στο εισόδημα.

»Λόγω του αδιεξόδου, δε, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τελικά στις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσουν αυτά, και όχι νέα μέτρα».

Πηγή: in.gr