Την απόφασή της να μην βρίσκεται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές 2023 έκανε γνωστό η πρώην γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου για λόγους ευθιξίας, καθώς όπως αναφέρει, όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος της, είναι αδύνατον να συνεχίσει την προεκλογική της δραστηριότητα.

Την απόφαση της κυρίας Νικόλαου να μην κατέβει υποψήφια σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με μία αιχμηρή ανακοίνωση σημειώνοντας πως «η ντροπή δεκάδων στελεχών και υπουργών της ΝΔ που τόσο καιρό την υπερασπίζονταν με πάθος. Τώρα, αν αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια ή δεν είχε το θάρρος ούτε αυτό να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε οικειοθελώς, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ας τα λύσουν μεταξύ τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η κα Νικολάου δεν θα είναι τελικά υποψήφια στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Μετά την εξέλιξη αυτή, μένουν δύο πράγματα: Η αποδεδειγμένη ζημία των δημοσίων ταμείων από το πλιάτσικο με τις απευθείας αναθέσεις σε ανύπαρκτες εταιρίες που πλέον διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και η ντροπή δεκάδων στελεχών και υπουργών της ΝΔ που τόσο καιρό την υπερασπίζονταν με πάθος. Τώρα, αν αποπέμφθηκε από τα ψηφοδέλτια ή δεν είχε το θάρρος ούτε αυτό να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και αποχώρησε οικειοθελώς, δεν ενδιαφέρει κανέναν. Ας τα λύσουν μεταξύ τους».

Πανηγυρίζει ο Παύλος Πολάκης

Την παραίτηση της κυρίας Νικολάου σχολίασε με ανάρτησή του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κάνοντας λόγο για «νίκη και δικαίωση» του τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παύλος Πολάκης μέσω των αναρτήσεων του όταν ήταν τομεάχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ είχε ασκήσει έντονη κριτική στη Σοφία Νικολάου.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Δουλειά του Τομέα Διαφάνειας του Συριζα-ΠΣ ,υπό την ευθύνη μου. Ναι είναι νικη ,είναι ΔΙΚΑΙΩΣΗ, τωρα πρέπει να κινηθεί ΓΡΗΓΟΡΑ η Δικαιοσύνη.(;;) Ο,τι καταθέσαμε στη μηνυτήρια αναφορά μας (ΠΟΛΑΚΗΣ,Σπιρτζης,Ξανθοπουλος) ήταν πληρως στοιχειοθετημενο κάτι που απέδειξε και το ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ!!

Υγ ανοίγει ο δρόμος για πολλά τωρα….. ».

Πηγή: in.gr