Τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κ. Γκάγκα δήλωσε σήμερα ότι σε λίγο ‘θα χρειαστεί να διαλέξουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορονοϊό ή με εγκεφαλικό’. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας μιας κυβέρνησης, που ποτέ δεν πίστεψε στην πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ», ανέφερε η Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως τώρα είναι ώρα για δράση.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αδιανόητο, αυτή την στιγμή, να μην υπάρχει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στις κόκκινες περιοχές».

Και κατέληξε πως, για κάθε πολίτη που θα χρειαστεί πρόσβαση σε ΜΕΘ – είτε με κοροναϊό, είτε με άλλο νόσημα – και αυτή δεν θα υπάρχει, «η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης».

Τι είπε η Μίνα Γκάγκα

​«Αν αυξηθούν κι άλλο τα κρούσματα κοροναϊού, οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, θα πρέπει σε λίγο να διαλέξουμε αν θα νοσηλευθεί ασθενής με κοροναϊό ή με εγκεφαλικό», είχε πει η Μίνα Γκάγκα στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας την απότομη αύξηση σε κρούσματα και διασωληνωμένους, προκειμένου να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και τις πιέσεις που δέχεται το ΕΣΥ.

Η αναπληρώτρια τπουργός Υγείας είπε, επίσης, πως «είναι σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Ο καθένας μας ξέρει φίλους και γνωστούς που νοσούν. Έχουμε περισσότερα κρούσματα από ποτέ. Σήμερα όλοι μας ξέρουμε τους τρόπους ατομικής προστασίας, βασικότερος των οποίων είναι ο εμβολιασμός και πρέπει να τους ακολουθούμε».

Πηγή: in.gr