Ανακοίνωση με την οποία απαντά στη ΝΔ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τους αποσπασμένους από την ΡΑΣ υπαλλήλους – ακόμη ένα σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον απόηχο της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι η Πειραιώς είχε αναφέρει ότι, από τη μία πλευρά, η Κουμουνδούρου «κόπτεται» για τα προβλήματα και τις ελλείψεις προσωπικού στους σιδηροδρόμους και την ΡΑΣ και, από την άλλη, έχει δύο υπαλλήλους της Αρχής αποσπασμένους, μία στα γραφεία του κόμματος και μία στο γραφείο του Γιάννη Ραγκούση.

Το Σάββατο, μάλιστα, η ΝΔ έκανε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αναγκάστηκε να άρει την απόσπαση της κας Καραγιάννη, παρότι μέχρι χθες τη δικαιολογούσε».

Στη νέα ανακοίνωση της Πειραιώς, η Κουμουνδούρου απάντησε τονίζοντας ότι «μετά την εθνική τραγωδία, οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι, που ήταν νομίμως αποσπασμένοι από την ΡΑΣ στον ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν οικειοθελώς την άρση της απόσπασής τους, προκειμένου να συμβάλλουν στο δύσκολο έργο της διαλεύκανσης των αιτιών του ατυχήματος από την Αρχή».

Και σημειώνει δηκτικά: «Γνωρίζουμε ότι είναι αδιανόητο στη ΝΔ να κατανοήσει μια τέτοια πρωτοβουλία. Γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ίδιοι».

Επιπλέον, η αξιωματική αντιπολίτευση προσθέτει πως «στελέχη της ΝΔ, όπως ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός, βγαίνουν στα ΜΜΕ και εκστομίζουν φράσεις, όπως «βαρεθήκαμε να επαναλαμβάνουμε συλλυπητήρια για τους  θανόντες».

»Ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου κα Καραγιάννη, αποφασίζει άρση της απόσπασής της προκειμένου να συνδράμει στη προσπάθεια της ΡΑΣ».

«Αυτή είναι η διαφορά μας», επισημαίνει η Κουμουνδούρου και κλείνει με ένα υστερόγραφο:

«ΥΓ. Αναρωτιόμαστε αν εκτός από τοξική προπαγάνδα, αυτές τις ημέρες έχει περάσει από το μυαλό της ηγεσίας της ΝΔ να πράξουν το ίδιο και τα δικά τους αποσπασμένα στελέχη σε δημόσιες συγκοινωνίες.

»Ενδεικτικά παραθέτουμε ένα μόνο μέρος αποσπασθέντων από δημόσιες συγκοινωνίες σε υπουργούς της ΝΔ».

Φωτογραφίες με αποσπάσεις

Πηγή: in.gr