«Από καρδιάς συγγνώμη για αυτή τη λεκτική αστοχία εν τη ρύμη του λόγου» ζητά μετά το σάλο ο Νίκος Ρωμανός, για την σοκαριστικά ξαδιάντροπη φράση: «έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε, αλλά είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις ημέρες, τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων…».

Ο Νίκος Ρωμανός την αδιανόητη αυτή πρόταση ξεστόμισε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εμφάνισής του προκαλώντας αλγεινή εντύπωση. Τα σχόλια στα social media ήταν βιτριολικά.

Σκληρή ήταν και η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί Ρωμανό, Βούλτεψη και Γεωργιάδη για διαγωνισμό κυνισμού και ανευθυνότητας και να καταλήγει «ως εδώ με την ανευθυνότητα και την υποκρισία».

Με πολλούς να βλέπουν πίσω από το λεκτικό ατόπημα του Ρωμανού ένα ξεσκεπασμα της πολιτικής υποκρισίας, ο διευθυντής γραφείου  Τύπου της ΝΔ, σπεύδει να ξεκαθαρίσει στην ανάρτηση παραδοχής του τραγικού λάθους του ότι «είναι προφανές ότι ούτε βαρεθήκαμε, ούτε θα βαρεθούμε ποτέ, γιατί τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών είναι ειλικρινή και ανυπόκριτα».

«Mea culpa», συγγνώμη

«Όταν κάνουμε μια λεκτική αστοχία πρέπει να την αναγνωρίζουμε χωρίς αστερίσκους – πολύ περισσότερο σε τέτοιες τραγικές και φορτισμένες στιγμές. Στην προσπάθειά μου να τονίσω αυτό που ένιωθα ως «το ελάχιστο που οφείλουμε» στις οικογένειες των θυμάτων, το εξέφρασα με εσφαλμένο τρόπο», έγραψε σε ανάρτησή του ο Ν. Ρωμανός και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές ότι ούτε βαρεθήκαμε, ούτε θα βαρεθούμε ποτέ, γιατί τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών είναι ειλικρινή & ανυπόκριτα. Από καρδιάς συγγνώμη για αυτή τη λεκτική αστοχία εν τη ρύμη του λόγου».

Πηγή: in.gr