«Βρίσκομαι σε συνεχή επαφή με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας», ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας.

«Η Ρωσία αισθάνεται σίγουρη για την υλοποίηση όλων των σχεδίων και των καθηκόντων της σχετικά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία», συμπλήρωσε εκφράζοντας τη στήριξή του στα στελέχη του υπουργείου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, «o Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Άμυνας και ότι η χώρα εξακολουθεί να έχει σιγουριά για την υλοποίηση των σχεδίων της που σχετίζονται με την “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία».

Δίνω ύψιστη προτεραιότητα στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» αρχίζω και τελειώνω τη μέρα μου με αυτό, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Για την παραγωγή όπλων

Σύμφωνα με το ρωσικό RIA, ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι συζητά συνεχώς τα θέματα που αφορούν την παραγωγή όπλων με τους επικεφαλής των επιχειρήσεων και των εταιρειών της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς και με εκείνους που χρησιμοποιούν αυτά τα όπλα.

«Συζητάμε για την αποτελεσματικότητά τους, συζητάμε για το πού και τι λείπει. Μιλάμε για το πώς, με ποιους τρόπους, με ποια βήματα, με ποιο ρυθμό πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Παράλληλα, τόνισε ότι η αύξηση του ρυθμού και του όγκου της παραγωγής στον αμυντικό τομέα δεν πρέπει να γίνει εις βάρος των κοινωνικών υποχρεώσεων προς τους πολίτες – στην υγεία, τις κατασκευές, την εκπαίδευση.

Η πλήρης συνέντευξη του Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταδοθεί αργότερα την Κυριακή.

Συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Επίσης όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάβει μέρος σε μία συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η αναφορά έγινε από το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1 στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Vesti, χωρίς να διευκρινιστεί, αν η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Παρασκευή ή αν θα μεταφερθεί σε άλλη ημέρα, για να πραγματοποιηθεί πιο σύντομα.

Πηγή: in.gr