Για αναβολή του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» μιλούν οι τελευταίες πληροφορίες, μετά το σάλο που προκλήθηκε από το σεξιστικό σποτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αύριο αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με το συνέδριο.

Το περιβόητο σποτ για το συνέδριο Γονιμότητας χαρακτηρίστηκε σεξιστικό, στερεοτυπικό, ακόμη και μεσαιωνικό.

ύστερα από το κύμα ξεσηκωμού απέσυρε τη στήριξη της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όμιλοι που ήταν χορηγοί του συνεδρίου απέσυραν άρον άρον ο ένας μετά τον άλλον τη στήριξη τους. Ακόμη και ομιλητές σε αναρτήσεις τους ξεκαθάρισαν ότι δεν θα συμμετάσχουν ενώ δεν ήταν και λίγοι όσοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους στη θέα του σποτ.

Το προσβλητικό βίντεο

Το βίντεο δείχνει μία γυναίκα, η οποία απολογείται στον εαυτό της και στην κοινωνία, επειδή επέλεξε να ασχοληθεί με την εκπαίδευσή της και την καριέρα της.

«Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. «Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;». Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. «Τι έχω κάνει λάθος;». Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα», λέει η γυναίκα του σποτ.

Έντονες αντιδράσεις

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος, ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι αποσύρονται η ΕΡΤ και το ΑΠΕ από τη χορηγία επικοινωνίας. «Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας», έγραψε ο κ. Λιβάνιος.

Το δικαίωμα των γυναικών να επιλέγουν οι ίδιες για τις ζωές τους είναι αδιαμφισβήτητο. Η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σαφώς και αποσύρει τη συμμετοχή της από το συνέδριο γονιμότητας, σημειώνει η Μαρία Συρεγγέλα σε ανάρτηση της στο twitter.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, τονίζει πως «η γονιμότητα είναι δικαιώμα, η μητρότητα επιλογή η ζωή κάθε γυναίκας δεν χωράει απολογισμούς ούτε ταμπέλες. Φτάνει πια με τις ενοχές και τα στερεότυπα που διαλύουν τις γυναίκες».

Πολλές γυναίκες του καλλιτεχνικού αλλά και δημοσιογραφικού κόσμου αποσύρθηκαν, καταγγέλλοντας τον αναχρονιστικό χαρακτήρα το σποτ. Από τις πρώτες που μίλησαν δημόσια για αυτό ήταν η γνωστή τραγουδίστρια, Καίτη Γαρμπή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr