Η στενή συνεργασία του American Jewish Committee  (AJC) με την ελληνική Ομογένεια στις ΗΠΑ καθώς και το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδος – ΗΠΑ  επιβεβαιώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον εκτελεστικό διευθυντή (AJC) Ντέιβιντ Χάρρις (David Harris).

Ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την πορεία και την ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, καθώς και της στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα Άμυνας και Ασφάλειας Ελλάδος-ΗΠΑ.

Περαιτέρω συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ αναδείχθηκε ο ρόλος που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας, συνεργαζόμενη με χώρες που μοιράζονται κοινές αξίες και έχουν κοινό όραμα για μία ειρηνική και ευημερούσα περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη σημασία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ, με την συμμετοχή των ΗΠΑ, και εξετάσθηκαν τρόποι για την περαιτέρω ενίσχυση της.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr