Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία του Λος Αντζελες κατέγραψε θλιβερό ρεκόρ το Σαββατοκύριακο, θορυβώντας τις αρχές της μεγαλούπολης, ειδικά εξαιτίας του υψηλού ποσοστού των μολύνσεων μεταξύ νέων ενηλίκων.

«Ανησυχητικά επίπεδα»

Στη Φλόριντα, άλλη εστία της πανδημίας του κοροναϊού στις ΗΠΑ, η υγειονομική κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται και πλέον δεν απέμενε διαθέσιμο χθες Δευτέρα παρά το 18% των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η κομητεία του Λος Αντζελες, στην οποία ζουν δέκα εκατομμύρια κάτοικοι, κατέγραψε 2.216 εισαγωγές σε νοσοκομεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2.193 εισαγωγές και καταγράφηκε τη 15η Ιουλίου.

(Φωτογραφία AP)

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, το 26% βρίσκεται σε ΜΕΘ και το 19% είναι διασωληνωμένο σε μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής.

«Συνεχίζουμε να καταγράφουμε ανησυχητικά επίπεδα» εισαγωγών, δήλωσε η διευθύντρια δημόσιας υγείας της κομητείας Μπάρμπαρα Φερέρ.

«Με ρυθμό που δεν είχαμε δει»

«Αυτήν τη στιγμή, νέοι ενήλικοι εισάγονται σε νοσοκομεία με ρυθμό που δεν είχαμε δει ποτέ πριν», πρόσθεσε, προειδοποιώντας αυτήν την κατηγορία του πληθυσμού. «Οσο νέοι κι αν είστε, είσαστε ευάλωτοι σε αυτόν τον ιό», είπε.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα, τα μισά και πλέον από τα 2.848 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφηκαν την Κυριακή αφορούν ασθενείς 40 ετών και κάτω.

Το ρεκόρ εισαγωγών στην Καλιφόρνια συμπίπτει με την έξαρση των κρουσμάτων του οξέος φλεγμονώδους συνδρόμου που πλήττει παιδιά.

Δεκαπέντε εξ αυτών διαγνώστηκαν την περασμένη εβδομάδα, αφού παρουσίασαν συμπτώματα αυτού του πολυοργανικού φλεγμονώδους συνδρόμου που συνδέεται με τη μόλυνση από τον νέο κοροναϊό.

Σε εθνικό επίπεδο, το σύνδρομο αυτό είναι ως σήμερα γνωστό πως στοίχισε τη ζωή σε έξι παιδιά.

«Στα πρόθυρα νέας καραντίνας»

Ο δήμαρχος του Λος Αντζελες Ερικ Γκαρσέτι, αντιμέτωπος με την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, επανέλαβε την Κυριακή τις προειδοποιήσεις του, τονίζοντας πως πλέον η πόλη βρίσκεται «στα πρόθυρα» της εκ νέου κήρυξης καραντίνας, με δεδομένη την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο δήμαρχος έκρινε επίσης ότι η Καλιφόρνια προχώρησε υπερβολικά νωρίς στην άρση όλων των περιορισμών, παρότι ήταν η πρώτη πολιτεία που τους επέβαλε, στα τέλη Μαρτίου.

(Φωτογραφία AP)

«Οι δήμαρχοι συχνά δεν έχουν κανέναν έλεγχο στο τι ξανανοίγει και τι όχι, αυτό αποφασίζεται σε επίπεδο πολιτείας ή κομητείας, και αναγνωρίζω ότι η επανεκκίνηση τομέων της οικονομίας έγινε πολύ σύντομα», είπε ο Γκαρσέτι στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Στη Φλόριντα, πάνω από 9.500 που πάσχουν από την COVID-19 βρίσκονταν στα νοσοκομεία χθες Δευτέρα, ενώ πάνω από 10.300 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν μέσα σε 24 ώρες. Η πολιτεία θρηνεί πάνω από 5.000 θανάτους.

Τεστ και πλάσμα

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος έχει επικριθεί για τον τρόπο που διαχειρίζεται την υγειονομική κρίση και την άρνησή του να συστήσει τη γενικευμένη χρήση μάσκας στον πληθυσμό, παρότρυνε τους κατοίκους της πολιτείας του να κάνουν τεστ και να δωρίσουν πλάσμα εάν διαθέτουν αντισώματα.

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, η μετάγγιση πλάσματος μπορεί να βοηθήσει ασθενείς με την πιο βαριά μορφή της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: in.gr