Μετά τα δύο βάρβαρα περιστατικά κακοποίησης σκύλου αλλάζουν όλα στις ποινές. Αυστηρή εγκύκλιος του Αρείου Πάγου προβλέπει συλλήψεις και Αυτόφωρο για όσους κακοποιούν ζώα. Ταυτόχρονα ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης προανήγγειλε ότι το αδίκημα θα γίνει κακούργημα με ποινές από 5 έως 10 χρόνια.

Εγκύκλιο με την οποία ζητά να υπάρχουν συλλήψεις, αυτόφωρο και αυστηρή τήρηση του νόμου σε περιπτώσεις κακοποίησης και σκληρής συμπεριφοράς σε βάρος των ζώων έστειλε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή.

Αφορμή για την παρέμβαση της αποτέλεσαν τα πρόσφατα περιστατικά βίας σε βάρος σκύλων σε Κρήτη και Νίκαια.

Η κυρία Σμυρλή στο κείμενο που εστάλη σε όλους τους εισαγγελείς της επικράτειας τονίζει την ανάγκη να υπάρχει άμεση εποπτεία για την τήρηση του νόμου σε κάθε περίπτωση κακοποιησης ζητώντας να κινείται η άμεσα αυτόφωρη διαδικασία.

«Την τεράστια έξαρση που έχει πάρει η κακοποίηση των ζωών και σήμερα είχαμε την εξαιρετική παρέμβαση από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αυτό που συνέβαινε στην πράξη και οδηγούσε χρόνια τώρα σε ατιμωρησία με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, ήταν ότι πότε δεν γίνονταν οι δίκες κατά τη διαδικασία του αυτοφώρου. Έπαιρναν αναβολές, αναβολές, αναβολές και πήγαιναν στα πέντε χρόνια οπότε καταλαβαίνετε ότι οι συνέπειες ήταν πολύ κακές».

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr