Ταρακουνήθηκε η Καστοριά από τη σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στη 01.30 σήμερα Πέμπτη και ισοπέδωσε τετραώροφο εμβληματικό ξενοδοχείο.

Ακούστηκε σε όλη την περιοχή

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε όλη την πόλη και τους γύρω οικισμούς ενώ οι τέσσερις όροφοι του ξενοδοχείου Tsamis μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα από μπάζα.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Πώς ήταν το ξενοδοχείο…

Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες και 5 οχήματα καθώς από την έκρηξη προκλήθηκαν εστίες φωτιάς.

Απέκλεισαν την περιοχή

Αστυνομικοί απέκλεισαν προληπτικά την περιοχή για λόγους ασφαλείας και τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

…και πώς έγινε

Δεν υπήρχε κανείς…

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, από την περιφερειακή διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστό, δεν υπήρχε κανείς στην εγκατάσταση.


Φωτογραφία oladeka.com

Αγνωστα τα αίτια

Δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα αίτια που προκάλεσαν αυτήν τη φοβερή καταστροφή. Γίνεται λόγος για έκρηξη δεξαμενής υγραερίου χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία επιβεβαίωση.

Ερευνα για τα αίτια διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Εμβληματικό ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς.

Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην ακριτική πόλη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr