Με την επανεκλογή του προέδρου στην πρώτη θέση από πλευράς ψήφων και την εισαγωγή ενός νέου μέλους στο διοικητικό συμβούλιο, ολοκληρώθηκαν σήμερα, οι αρχαιρεσίες στον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του κλάδου.

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Συνδέσμου και γενικός διευθυντής της Novo Nordisk Hellas Ολύμπιος Παπαδημητρίου, επανεξελέγη κερδίζοντας την πρωτιά των ψήφων, ενώ το νέο μέλος στο Δ.Σ. είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi Greece Lionel Picard.

Κατά σειρά εκλογής, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Hellas Ζαχαρίας Ραγκούσης και την τρίτη θέση ο Αντιπρόεδρος της Vianex και Vian Κώστας Παναγούλιας, ενώ ακολούθησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WinMedica Μάριος Κοσμίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Hellas  Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο CEO της AbbVie Pharmaceuticals Πασχάλης Αποστολίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Galenica Νικόλαος Βαρελάς, ο Chief Operating Officer (COO) & Country Manager του Lavipharm Group Παναγιώτης Γιαννουλέας, ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharmaceutical Hellas Νίκος Ραγκούσης, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Pharmaserve – Lilly Σπύρος Φιλιώτης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas Σταύρος Θεοδωράκης, ο General Manager της GlaxoSmithKline Greece Roberto Greco, ο Γενικός Διευθυντής της Takeda Hellas Γεώργιος Φαίδων Καλομοίρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi Greece Lionel Picard και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Faran Μάριος Κάτσικας, που τελικά υπέβαλε την υποψηφιότητά του στην παράταση. Ενισχυτικό ρόλο στο νέο δ.σ. αναμένεται να αναλάβει η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AstraZeneca, Έλενα Χουλιάρα.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα για να συγκροτηθεί σε σώμα, με την ανάθεση των ανάλογων αρμοδιοτήτων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr