Στο πλευρό των κατοίκων της Αιγιάλειας που αντιμετώπισαν τον εφιάλτη της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης βρέθηκε στα μέτωπα της Ζήριας, στο Λαμπίρι όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής αλλά και με τους πυροσβέστες, τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους εθελοντές που κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες έδιναν τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Ο βουλευτής Αχαϊας συνόδευσε και τον υφυπουργό πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στην περιοχή της Παναγοπούλας. Ο κ. Κατσανιώτης δεν έκρυβε τον προβληματισμό του για την τεράστια οικολογική καταστροφή και τις υλικές ζημιές που προκάλεσε η φωτιά, τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει  για τους αγρότες και την αγροτική παραγωγή της περιοχής. Ταυτόχρονα όμως δεν έκρυβε και την ικανοποίησή του για την γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από την Πολιτική προστασία, την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό και την τοπικη αυτοδιοίκηση για την άμεση και ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων και των παραθεριστών από τις καιόμενες περιοχές.

«Το πρωτόκολλο της πολιτικης προστασίας λειτούργησε ακαριαία 2 μηνύματα έφυγαν στοχευμένα για την εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν και ευτυχώς ο κόσμος συμμορφώθηκε με τις εντολές . Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα ήταν εφιαλτική και η περιοχή έχει όλα τα χαρακτηριστικά που υπήρχαν στο μάτι ευτυχώς δεν είχαμε θύματα. » ανέφερε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr