Η υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική κρίση μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης των επόμενων χρηματοδοτικών περιόδων και το Εθνικό ΠΔΕ, ήταν τα αποκλειστικά θέματα συζήτησης της τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανού και του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιο για την Δημοσιονομική Πολιτική και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης κ. Θ. Σκυλακάκη.

Στόχος – όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση – η ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, εντός των χρονικών περιορισμών του Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης, με άμεσης προτεραιότητας δημόσια έργα προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και των αγροτικών περιοχών.

Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης, η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού κα Δέσποινα Καλλιούρη, ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ Δημήτρης Οδ. Παπαγιαννίδης και ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος, οικονομικός σύμβουλος του ΓΓΕΠΥ.

Πηγή: in.gr