Συνάντηση με τον Πρόεδρο της οργάνωσης “Χαμόγελο του Παιδιού”, κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, πραγματοποίησε σήμερα στη Βουλή η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, παρουσία και του Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, Μαρίνου Σκανδάμη.

Πολυεπίπεδη διαχείριση του φαινομένου

Όπως ειπώθηκε, το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει το αίτημα της οργάνωσης για ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τις εξαφανίσεις των ανηλίκων και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την πολυεπίπεδη διαχείριση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποίησε και σχετική αναφορά η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το βήμα της Ολομέλειας, απευθυνομενη προς την Κυβέρνηση:

«Ακούμε κάθε μέρα για εξαφανίσεις ανηλίκων. Θα θέλαμε, με την πρώτη ευκαιρία, να μας ενημερώσετε και να μας δώσετε στοιχεία σε βάθος πενταετίας για το αν εκτιμάτε ότι υπάρχει οργανωμένο δίκτυο trafficking στη χώρα μας, αλλά και στοιχεία σε σχέση με την ενδοοικογενειακή βία, διότι γνωρίζουμε ότι (το φαινόμενο) έχει αυξηθεί μετά από ενάμιση χρόνο καραντίνας και σίγουρα είναι ένα στοιχείο που οδηγεί ανήλικα παιδιά στο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr