Στην Καλαμάτα μεταβαίνει αύριο, Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 79 άνθρωποι.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον χώρο που μεταφέρονται οι διασωθέντες μετανάστες από το τραγικό ναυάγιο. Στη συνέχεια θα ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές για την πορεία της επιχείρησης διάσωσης.

«Πρέπει να προτάξουμε την ανθρωπιά»

«Όσο περνάνε τα λεπτά, αυξάνονται οι νεκροί στο ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου. Πρόκειται για μια ανθρώπινη τραγωδία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο θλιβερό τρόπο την απελπισία όσων αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Η στιγμή απαιτεί να προτάξουμε την ανθρωπιά και να σταθούμε δίπλα στους επιζήσαντες του ναυαγίου, εντείνοντας παράλληλα κάθε προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων.

Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθώ για τις συνθήκες της τραγωδίας.

Ήδη κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την Αθηνά Λινού και τον Αλέξη Χαρίτση είναι στην περιοχή» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πηγή: in.gr