Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Μεσσηνίας και εκπροσώπου Τύπου, Αλέξη Χαρίτση, και θέμα την άρση των περικοπών του ΕΟΠΥΥ στις ειδικές θεραπείες των παιδιών με κινητικά προβλήματα.

Πρωτοφανής απόφαση

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζουν:

– Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ στις 18/5/2020, ανέστειλε τις αποζημιώσεις συνεδριών φυσικοθεραπείας που απαιτούνται για την αποκατάσταση των παιδιών με κινητικά προβλήματα και έχουν εκδοθεί από 1-1-20, όταν αυτές διενεργούνται από μη συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές .

– Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής, εφ όσον οι υπόλοιπες θεραπείες συνεχίζουν να αποζημιώνονται κανονικά,

– οι εξιδεικευμένες ειδικές θεραπείες που παρέχονται σε παιδιά με κινητικά προβλήματα δεν παρέχονται από όλους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές

– τα παιδιά αυτά υπόκεινται σε χρόνιες θεραπείες από τους ίδιους φυσικοθεραπευτές, άρα η οποιαδήποτε αλλαγή ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στην αποκατάσταση τους.

Ζητά κατάργηση της απόφασης

Σε ότι αφορά τις αιτιάσεις του ΕΟΠΥΥ περί διοικητικού φόρτου ελέγχου των παραστατικών των μη συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τα παραστατικά και ο έλεγχος τους γίνεται ηλεκτρονικά, άρα δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Ρωτούν, λοιπόν, τον Υπουργό:

1. Προτίθεται να καταργήσει την συγκεκριμένη απόφαση η οποία δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην αποκατάσταση και την θεραπεία των παιδιών με κινητικά προβλήματα;

2. Πότε θα αποσταλεί η διευκρινιστική εγκύκλιος, που συμφωνήθηκε μεταξύ του ΠΣΦ και του ΕΟΠΥΥ, στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με την δυνατότητα συνέχισης των θεραπευτικών παρεμβάσεων σε συγκεκριμένο φυσικοθεραπευτή (Συμβεβλημένους και μη), την διευκόλυνση της παρεχόμενης φυσικοθεραπείας σε φυσικοθεραπευτές της αρεσκείας του, πλησίον της οικίας του ασφαλισμένου ή εντός της κατοικίας του.

Πηγή ΑΜΠΕ

Πηγή: in.gr