Στη Vantage Towers Greece περνούν οι κεραίες και ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός των Vodafone και Wind, που μέχρι τώρα κατείχε η κοινή εταιρεία των δύο τηλεπικοινωνιακών ομίλων Victus Networks.

Η μεταφορά της δραστηριότητας διαχείρισης και αξιοποίησης των παθητικών υποδομών από τη Victus Networks στη Vantage Towers Greece, ολοκληρώθηκε ήδη.

Υπενθυμίζεται ότι, η Victus Networks είχε συσταθεί παλαιότερα από τις Vodafone και Wind, με αντικείμενο την κοινή χρήση του δικτύου κινητών τηλεπικοινωνιών. Έπειτα από τις σημερινές εξελίξεις, η Victus Networks παραμένει στρατηγικός συνεργάτης της Vantage Towers Greece.

Σημειώνεται, ότι η Vantage Towers αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και γεωγραφικά ποικιλόμορφες εταιρείες πύργων τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, με περισσότερα από 82.000 σημεία σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. Η εταιρεία αγοράζει και κατασκευάζει πύργους τηλεπικοινωνιών,  ενώ προσφέρει υπηρεσίες που διασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα, ενεργώντας ως ανεξάρτητος παίκτης, ο οποίος είναι σε θέση να ικανοποιήσει εξίσου τις απαιτήσεις όλων των πελατών στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Το σχέδιο της εταιρείας είναι να ισχυροποιήσει την ψηφιακή μετάβαση της Ευρώπης μέσω βιώσιμων συνδέσεων, οι οποίες επιφέρουν κοινωνικά, περιβαλλοντικά και επιχειρηματικά οφέλη για όλους.

Με μετοχικό κεφάλαιο που αγγίζει τα 815 εκατ. ευρώ, η Vantage Towers Greece κατατάσσεται πλέον μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών στην ελληνική αγορά.

«Η πολυετής συνεργασία με δύο από τους μεγαλύτερους μισθωτές, τη Vodafone Ελλάδας και τη Wind Hellas, καθώς και η συνεργασία με άλλους σημαντικούς παίκτες της αγοράς, ενισχύει τις δυνατότητες του τοπικού οικοσυστήματος παθητικών υποδομών στην παροχή ευρείας συνδεσιμότητας και προηγμένων, φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών», δήλωσε ο CEO του Ομίλου Vantage Towers Group, κ. Vivek Badrinath,  που βρέθηκε στην Αθήνα για την παρουσίαση της Vantage Towers Greece.

Όπως τόνισε ο κ. Badrinath, «η Ελλάδα είναι η 3η πιο σημαντική αγορά για εμάς όσον αφορά το μέγεθος, ενώ στα σχέδιά μας είναι να ενισχύσουμε ψηφιακά τις αστικές και τις αγροτικές κοινότητες μέσω λύσεων συνδεσιμότητας, οι οποίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vantage Towers Greece, κ. Αθανάσιος Έξαρχος, δήλωσε ότι όλα τα στελέχη της Victus μεταφέρθηκαν στην Vantage, προσθέτοντας πως «για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, ιδρύεται μια εταιρεία πύργων τηλεπικοινωνιών, η οποία διαθέτει ένα ειδικό και καινοτόμο χαρτοφυλάκιο καθώς και εσωτερικούς πόρους, τεχνογνωσία και υψηλή εξειδίκευση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr