Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου. Ανάμεσα σε άλλα, ο ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι στελέχη του κόμματος δεν παρουσίαζαν την εικόνα από τις δημοσκοπήσεις που είχαν στα χέρια του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική κατάσταση.

Μιλώντας στο Ant1, ο Στέλιος Κούλογλου είπε αρχικά: «Δεν περίμενα να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, όμως ήταν μία θαρραλέα απόφαση». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «αυτό, βέβαια είναι μία απελευθέρωση και για τον ίδιο αλλά και για το κόμμα. Δέχθηκε πολλές επιθέσεις ο Τσίπρας. Έκανε λάθη, όμως του φορτώθηκαν πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι θα πρέπει να μιλήσει κάποια στιγμή για το 2015 και το 2019 και τις ‘κωλοτούμπες’ που του χρέωσαν».

«Νομίζω πως είναι η στιγμή, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ένα βήμα πίσω για να δει τα λάθη που έγιναν» επισήμανε, ενώ σημείωσε πως «το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία του κόμματος θα μπορεί – σε αυτές τις συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί – να αντιμετωπίσει καλύτερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και να έρθει σε μία επαφή με το ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξει μία ισχυρή αντιπολίτευση».

Παρατήρησε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι στιγμής καθώς «δεν υπήρχε χημεία ανάμεσα σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη, δεν είχαν καλές σχέσεις».

«Δεν είχε ακριβή εικόνα»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει τα πάντα στον Τσίπρα», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής. Στη συνέχεια αποκάλυψε πως «υπήρχαν άνθρωποι που έλεγαν ‘δεν γίνεται να δείξουμε αυτές τις δημοσκοπήσεις στον πρόεδρο’ για αυτό και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «δεν είχε ακριβή εικόνα», ενώ υπογράμμισε πως «έγιναν πολλά λάθη στην προεκλογική εκστρατεία».

Αναφορικά με τον ή τη διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία, ο κ. Κούλογλου δεν έδειξε κάποια προτίμηση.

Πηγή: in.gr