Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Πειραιά οι χρυσαυγίτες, Άκης Θεοδώρου και Σωτήρης Δεβελέκος για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα», τον Φεβρουάριο του 2018.

Σύμφωνα με ανάρτηση του γνωστού δικηγόρου, Θανάση Καμπαγιάννη «τα κακουργήματα ετράπησαν σε πλημμελήματα» και οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν «για επικίνδυνες σωματικές βλάβες και φθορές ξένης ιδιοκτησίας».

Ωστόσο, όπως σημειώνει, «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά και δεν ανέστειλε τις ποινές φυλάκισης: 5 έτη και 9 μήνες για τον (φυγόδικο) Θεοδώρου και 3 έτη και 6 μήνες για τον (φυλακισμένο) Δεβελέκο».

Δείτε την ανάρτηση:

Η επίθεση το 2018

Η αιματηρή επίθεση στο στέκι «Φαβέλα», στον Πειραιά, έγινε το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου του 2018.

Ομάδα χρυσαυγιτών εισέβαλαν στο χώρο με πυρσούς, λοστούς και φωτοβολίδες. Φωνάζοντας,«Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή» και άλλα συνθήματα, επιτέθηκε στους παρευρισκόμενους χτυπώντας τους, ενώ προκάλεσε και υλικές ζημιές.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε τραυματιστεί μεταξύ άλλων η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου. Η δικηγόρος είχε δεχτεί δυνατό χτύπημα και της έγιναν οκτώ ράμματα στο κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν τις επόμενες ημέρες ότι τη στιγμή της εφόδου οι κρανοφόροι εκτόξευαν ύβρεις και απειλές, φωνάζοντας «θα σας κάψουμε», «δεν χωράτε στον Πειραιά», ενώ δευτερόλεπτα αργότερα και αφού είχαν ολοκληρώσει την επιδρομή τους, ο ένας από τους επιτιθέμενους φώναξε «τέλος χρόνου» και αμέσως οι δράστες αποχώρησαν.

Πηγή: in.gr