Αν υπάρχει κάτι από όλα που θα κάνει ένα φίλο της ελληνικής μουσικής να βρεθεί το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης στο Ηρώδειο για την παράσταση που έχει ετοιμάσει ο Σταύρος Ξαρχάκος είναι οι ανατρεπτικές και δυνατές δίχως άλλο ενορχηστρώσεις του «Μαέστρου» – όπως είναι η συνήθης προσφώνηση των φίλων του. Επιπλέον, η παράσταση διαθέτει μια πρωτοτυπία που δύσκολα συναντά ένας φίλος της ελληνικής μουσικής. Ο Ξαρχάκος διευθύνει και συμμετέχει σε μια μεγάλη παρέα – όλοι τους δεξιοτέχνες- που τραγουδούν τα πιο εμβληματικά τραγούδια της μεγάλης μουσικής παράδοσης της χώρας.

Ο Σταύρος Νιάρχος, λοιπόν, στο Ηρώδειο. Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. «5 Λαϊκές Μορφές με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», μια παράσταση που έχει δημιουργήσει την δική της ξεχωριστή ιστορία. Η παράσταση αυτή δημιουργήθηκε με αφορμή τη γιορτή για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2019 . Έκτοτε αγκαλιάστηκε από το κοινό με αποτέλεσμα την περσινή sold out συναυλία στο Ηρώδειο και στη συνέχεια, έναν ακόμη χειμώνα στη σκηνή του Gazarte όπου μόνο η Πανδημία διέκοψε τη ροή της αλλά και τις φετινές καλοκαιρινές συναυλίες σε διάφορα σημεία της χώρας.

Τα μεγάλα «ατού» της παράστασης όπως τα κατέγραψαν κοινό και κριτικοί είναι:

  • H σαρωτική παρουσία του Σταύρου Ξαρχάκου επί σκηνής, με το πάθος που διακρίνει την μουσική του διεύθυνση.
  • Οι  7 υπέροχοι σολίστες μουσικοί οπου ο καθένας τους   ξεχωρίζει και πρωταγωνιστεί
  • Οι υπέροχες , ανατρεπτικές και δυνατές ενορχηστρώσεις του Σταύρου Ξαρχάκου
  • Η αγάπη του για το ρεπερτόριο  των άλλων σπουδαίων  συναδέλφων του

Ο ίδιος είναι ένας μαέστρος – χορευτής- μάγος επί σκηνής που  παρασύρει  το κοινό στον μουσικό κόσμο των 5 δημιουργών – Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη και Σταύρου Ξαρχάκου-  οι οποίοι είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής μουσικής ταυτότητας.

Στη μουσική παράσταση του Ηρωδείου ο Σταύρος Ξαρχάκος, διευθύνει επταμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ που τον πλαισιώνουν και φωνητικά. Την ορχήστρα αποτελούν οι: Νεοκλής Nεοφυτίδης (πιάνο),

Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα),

Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα),Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο)

, Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι , μπαγλαμάς, τζουράς) και

Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι , μπαγλαμάς, τζουράς).

Στιγμιότυπα από την παράσταση στο Gazarte: 

Stavros Xarchakos – Σταύρος Ξαρχάκος – 5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν#πρεμιερα

Δημοσιεύτηκε από Gazarte στις Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr