«Ως Έλληνας πολίτης, καταδικάζω απερίφραστα τον αποτρόπαιο και ανατριχιαστικό προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, από ολιγάριθμη ομάδα τραμπούκων. Ως μέλος της κοινότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκφράζω, και δημοσίως, την αμέριστη συμπαράστασή μου στον κ. πρύτανη, με τον οποίο επικοινώνησα τις προηγούμενες ημέρες» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε σημερινή ανακοίνωσή του σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο γραφείο του πρύτανη του ΟΠΑ την περασμένη Πέμπτη.

Ο κ. Σταϊκούρας εκφράζει την πεποίθηση πως «η κοινότητα θα εξοστρακίσει από τον χώρο του Πανεπιστημίου, χώρο ελευθερίας, δημοκρατίας, έρευνας και εκπαίδευσης, κάθε φορέα τραμπουκισμών» και δεσμεύεται ως υπουργός Οικονομικών πως «μαζί με την κυβέρνηση, να εκμηδενίσουμε τις πράξεις τυφλής βίας από τα ελληνικά πανεπιστήμια».

«Είναι βέβαιο ότι στα πανεπιστήμια, οι δυνάμεις της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της εργασίας, της δημιουργίας και της παραγωγής θα επικρατήσουν και θα επιτελέσουν την υψηλή αποστολή τους» καταλήγει ο υπουργός.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr