Μετά το σκληρό φονικό του Γιάννη Σκαφτούρου πασχαλιάτικα στο σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας, θυμηθήκαμε ότι πριν από ενάμιση χρόνο ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης είχε καταθέσει στη Δικαιοσύνη λεπτομερή έκθεση της οργάνωσης και της σύνθεσης του εγκλήματος στη χώρα, όπου καταγράφονταν τόσο η δομή όσο και τα πιθανά πρόσωπα που συγκροτούν την περιβόητη αιματοβαμμένη και αλληλοσπαρασσόμενη Greek Mafia.

Σε εκείνη την έκθεση καταγράφονταν 500 συνδεδεμένα με το έγκλημα πρόσωπα. Και συγκεκριμένα κατάδικοι, υπόδικοι και κατηγορηθέντες κατά καιρούς με αποδείξεις εμπλοκής ή συμμετοχής σε παράνομες δραστηριότητες. Εκείνος ο φάκελος είχε προωθηθεί στις δικαστικές αρχές προκειμένου να οργανωθούν παράλληλες έρευνες για τις δραστηριότητες, τα εισοδήματα και τον αποκτηθέντα πλούτο των συγκεκριμένων προσώπων, ώστε να αποκαλυφθούν πλήρως και να χάσουν τα όποια προνομιακά πεδία της παράνομης δράσης τους. Οι δικαστικές αρχές καλούνταν να διασταυρώσουν με τις φορολογικές αρχές εισοδήματα, να ελέγξουν λαθρεμπορικές πράξεις και άλλα πεδία που οδηγούν στον πλουτισμό και στη νομιμοποίηση των μαφιόζων.

Να ελέγξουν δηλαδή τη βάση της πρώτης συσσώρευσης που αρχικώς τους προικοδοτεί και σε επόμενη φάση τους «ξεπλένει» και τους αποδίδει ως άλλες «λευκές περιστερές» στην κοινωνία. Ρωτήσαμε λοιπόν για την τύχη εκείνης της έκθεσης. Και λάβαμε την απάντηση ότι «την έχουν αφήσει ανέγγιχτη» οι αρμόδιοι. Προτιμούν να φωτογραφίζονται και να αυτοθαυμάζονται παρατηρώντας το έγκλημα να ανθεί και να διευρύνει τον κύκλο των δραστηριοτήτων του…

Πηγή: in.gr