«Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών για σειρά γραπτών μηνυμάτων στελεχών της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής σύμφωνα με την οποία, λίγες μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης θέσει τη χώρα στο δεύτερο lockdown, στις 22 Οκτωβρίου του 2020, επετράπη η είσοδος στη χώρα μελών της αποστολής της τούρκικης ομάδας μπάσκετ Φενερμπαχτσέ, παρά το γεγονός ότι τέσσερα εξ αυτών ήταν σε εμπύρετη κατάσταση, εκτελώντας εντολές του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά».

Αυτά αναφέρει, με δήλωσή του, ο τομεάρχης Προτασίας του Πολίτη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για «επιτελικό (παρα)κράτος πακιστανικών τηλεφώνων».

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «η αποκάλυψη της ΕΦΣΥΝ είναι το αποδεικτικό στοιχείο, είτε της ανεύθυνης διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είτε ενός κράτους που λειτουργεί παρακρατικά με πακιστανικά τηλέφωνα, γνωρίζοντας τις πράξεις  του και τις συνέπειες στη δημόσια υγεία, είτε και τα δύο».

Προσθέτει, επίσης, πως «είναι το αποδεικτικό στοιχείο του τρόπου λειτουργίας δύο χρόνων διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων για το τέταρτο κύμα της πανδημίας. Δύο χρόνων επικίνδυνης ανευθυνότητας, δύο χρόνων επικοινωνιακής διαχείρισης, δύο χρόνων στοχοποίησης των πολιτών, δύο χρόνων υποκρισίας και ανικανότητας».

Ο κ. Σπίρτσης αναφέρει πως «η ξεκάθαρη αναφορά ότι με εντολή Χαρδαλιά επετράπη η είσοδος εμπύρετων ατόμων, αποδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας και του τρόπου χρησιμοποίησης κρίσιμων υπηρεσιών από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη». Και τονίζει πως «δεν είναι απλώς ανίκανοι να προστατεύσουν τους πολίτες από την πανδημία, αποδεικνύεται ότι είναι και υπόλογοι για την παραβίαση κανόνων και συστάσεων, που οι ίδιοι έθεσαν».

Όπως αποδεικνύεται από τα αποκαλυπτικά μηνύματα που παρουσιάζονται στο δημοσίευμα, συνεχίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «οι αξιωματικοί γνώριζαν καλά τις ενέργειες που είχαν διαταχθεί ‘από τον μεγάλο’ να διαπράξουν, αφού γίνεται αναφορά ότι οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν σε τηλέφωνα με πακιστανικό αριθμό«.

»Η χρήση, δε, πακιστανικών τηλεφώνων από υπηρεσιακούς παράγοντες και αξιωματικούς προκαλεί περίεργους συνειρμούς  και εγείρει εύλογα ερωτήματα, στα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καλούνται να δώσει άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις».

Για πρακτικές, «που χρησιμοποιούν οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος», κάνει λόγο ο Χρ. Σπίρτζης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στη λειτουργία μίας σύγχρονης, ευρωπαϊκής, δημοκρατικής χώρας».

«Κουνάνε το δάχτυλο στους Έλληνες για ατομική ευθύνη»

Ο τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει επίσης ότι οι κυβερνώντες, εδώ και δύο χρόνια, «με θράσος κουνάνε το δάκτυλο στους Έλληνες για την ατομική ευθύνη που έχουν, χαρακτηρίζοντάς τους ως ανεύθυνους, διχάζουν την κοινωνία με λήψη αλλοπρόσαλλων και αντισυνταγματικών μέτρων, δημιουργούν εικόνα αμφισβήτησης και αναξιοπιστίας ακόμη και για την επιστημονική κοινότητα, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας για τα εμβόλια, στοχοποιούν τη νεολαία και τους καταστηματάρχες, ενώ το τέταρτο κύμα της πανδημίας χτυπά τη χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι επέλεξε να θυσιάσει την υγεία των πολιτών προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων».

Ο κ. Σπίρτζης καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση για τα όσα καταγγέλλονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.

Επισημαίνει, μάλιστα, πως οι ιδιαιτέρως σοβαρές «και σοκαριστικές αποκαλύψεις δεν επιτρέπουν τη γνωστή κυβερνητική τακτική της παράκαμψης δια των ΕΔΕ, που δεν καταλήγουν πουθενά, σε υπηρεσιακούς παράγοντες».

«Ο αρμόδιος υπουργός, κύριος Χαρδαλιάς και το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη καλούνται να δώσουν δημόσιες εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», αναφέρει.

Και προσθέτει πως είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη διερεύνησης «τόσο σε θεσμικό, όσο και σε δικαστικό επίπεδο, της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης με πακιστανικά τηλέφωνα, προκειμένου να αποκρυφθούν εγκληματικές πράξεις και των ηθικών ή φυσικών αυτουργών, που δίνουν εντολές σε δημόσιους λειτουργούς και σε δημόσιους υπαλλήλους να ενεργούν παράνομα σε βάρος της υγείας του Έλληνα πολίτη και φορολογούμενου».

Ο Χρήστος Σπίρτζης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη την πλήρη διερεύνηση των αποκαλύψεων της Εφημερίδας των Συντακτών και καταλήγει: «Κινούμε σε αυτή την κατεύθυνση τις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν τόσο οι καταγγελίες για την υγεία του ελληνικού λαού, όσο και για τη λειτουργία του κράτους και της δημόσιας διοίκησης ως παρακράτους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr