Με βάση το πρώτο exit poll, στο 80% του δείγματος, οι Σπαρτιάτες, το κόμμα που στήριξε ο πρώην χρυσαυγίτης και καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης εισέρχεται στη Βουλή αφού καταγράφει κατώτερο όριο 4% και ανώτερο όριο 6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κόμμα δεν είχε πάρει μέρος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ενώ ο Κασιδιάρης ανακοίνωσε τη στήριξή του μετά τον δικό του αποκλεισμό από την εκλογική διαδικασία.

Με βάση το exit poll το ακροδεξιό κόμμα πήρε 19,5% των ψήφων του από την Ελληνική Λύση, 16,5% από τη Νίκη, 12% από την Πλεύση Ελευθερίας, 1,5% από τη ΝΔ, 1,4% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 1,3% από το ΠΑΣΟΚ, 28% από άλλο κόμμα και 17% από όσους δεν ψήφισαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Δείτε το σχετικό γράφημα

Δείτε βίντεο

Ιδρύθηκαν το 2017

Οι Σπαρτιάτες ιδρύθηκαν το 2017 από τον Βασίλη Στίγκα, ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του κόμματος.

Πρόκειται για ακροδεξιό κόμμα που, όπως κάνουν όλα τα κόμματα του συγκεκριμένου χώρου, μιλά για «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και έχει ρατσιστική και ομοφοβική ρητορική.

Οι Σπαρτιάτες  αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων».

Πηγή: in.gr