Την άμεση ανάκληση της απόφασης κλεισίματος της ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου ζητά για άλλη μία φορά ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Παρατίθεται η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Από την Τετάρτη 5 Αυγούστου, μετά από εβδομήντα χρόνια λειτουργίας, η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου καταργείται.

Στο πλαίσιο της απόφασης της ΑΑΔΕ για άμεση ενοποίηση μικρών και υποστελεχωμένων εφοριών περιορισμένης αρμοδιότητας της Αττικής με εφορίες πλήρους αρμοδιότητας της ευρύτερης περιοχής τους, η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου συγχωνεύεται με την Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας και από την Δευτέρα 10 Αυγούστου οι πολίτες του Αλίμου και του Παλαιού Φαλήρου θα εξυπηρετούνται στην οδό Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα.

Η Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου εξυπηρετεί πάνω από 100.000 φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει από την Δευτέρα να μετακινηθούν πολλά χιλιόμετρα, χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες συγκοινωνιακές γραμμές ενώ ισχύουν και αυξημένα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού.

Για τα θέματα της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου έχω καταθέσει επανειλημμένως Ερωτήσεις στον αρμόδιο Υπουργό, χωρίς όμως να λάβω απάντηση.

Συγκεκριμένα, στις 30/6/2020 κατέθεσα την υπ. Αριθμ. 7819 Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με την οποία τόνιζα την ανάγκη δημιουργίας Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου – Νέας Σμύρνης – Αλίμου η οποία θα είναι επιπέδου Ά τάξης και θα εξυπηρετεί πάνω από 200.000 φορολογούμενους, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα και των αντίστοιχων Δημοτικών Αρχών.

Ενώ στις 28/11/2019 κατέθεσα την υττ. αριθμ. 2276 Ερώτηση, με την οποία ζητούσα από τον Υπουργό Οικονομικών την παραμονή και αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου.

Επειδή η συγχώνευση αυτή γίνεται με προχειρότητα γεγονός που θα προκαλέσει ταλαιπωρία σε φορολογούμενους και εργαζόμενους.

Επειδή το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην τοπική οικονομία της περιοχής.

Επειδή υπάρχει άμεση ανάγκη για καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και του Αλίμου για τη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης Δ.Ο.Υ. Α’ τάξης.»

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεστε να προχωρήσετε άμεσα στην ανάκληση της απόφασης κλεισίματος της Δ.Ο.Υ Παλαιού Φαλήρου;

2) Προτίθεστε να προχωρήσετε σε έναν ολοκληρωμένο και εύστοχο σχεδιασμό με στόχο την αναβάθμιση της Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου σε επίπεδο Α’ Τάξης;

3) Έχει ληφθεί υπόψιν η πιθανότητα να υπάρξει επίπτωση στα Δημόσια Έσοδα, λόγω της εύλογης αναστάτωσης που θα προκληθεί από τη συγχώνευση και του χρόνου που απαιτείται για τη μετάβαση λειτουργίας των Υπηρεσιών στη νέα δομή, ιδιαίτερα σε μια χρονική στιγμή που δεν υπάρχουν περιθώρια για την απώλεια Δημοσίων Εσόδων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: in.gr