Σε μια σκληρή δήλωση προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε μετά την απόφαση της χώρας μας να μην επιτρέπει πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα έως τις 15 Ιουλίου.

Να το ξανασκεφτούν

Μάλιστα η Αν Λίντε εκφράζει τη λύπη της γι’ αυτή την απόφαση και ουσιαστικά απειλεί με μποϊκοτάζ καθώς καλεί τους Σουηδούς τουρίστες να το σκεφτούν αν πρέπει να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η Σουδή υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε, δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα ως τις 15 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση μας προκαλεί λύπη. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Στενή επαφή με ταξιδιωτικούς πράκτορες

Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».

Σημειώνεται πάντως πως σε ό,τι αφορά τις διεθνείς πτήσεις δεν επιτρέπονται μέχρι τις 15/7 απευθείας πτήσεις τόσο από τη Σουηδία όσο και από τη Βρετανία.

Πηγή: in.gr