Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Στοκχόλης καθώς εξαιτίας του κοροναϊού έχουν γεμίσει ασφυκτικά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο ΜπιόρνΈρικσον ζήτησε από την κυβέρνηση της Σουηδίας να στείλει εξειδικευμένο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσει να επιβιώσει το Σύστημα Υγείας της χώρας.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει κυριολεκτικά «τσακίσει» την πρωτεύουσα της Σουηδίας και όλα δείχνουν ότι οι χειρισμοί των αρχών κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος ήταν λανθασμένοι.

Η Σουηδία, η οποία κράτησε μια πιο «ανοιχτή» στάση και δεν υιοθέτησε περιοριστικά μέτρα είχε τελικά πολύ περισσότερα θύματα από κοροναϊό αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε σύγκριση με τα γειτονικά κράτη. Σήμερα οι νεκροί φτάνουν τους 7.300. Η Στοκχόλμη και τα περίχωρα συγκαταλέγονται στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο με 2.836 θανάτους, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και το σύστημα υγείας πιέζεται.

Ο Έρικσον, εκπροσωπώντας τους γιατρούς όλης της χώρας, ζητάει απεγνωσμένα τη βοηθείας της κεντρικής διοίκησης κάνοντας λόγο για μεγάλη αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση της Σουηδίας έθεσε αυστηρότερους περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ τα γυμνάσια πραγματοποιούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση κάλεσε το κοινοβούλιο να της δώσει περισσότερη εξουσία για την εφαρμογή μερικού lockdown, όπως το κλείσιμο εμπορικών κέντρων και γυμναστηρίων.

Μέχρι στιγμής, τα μέτρα ήταν ως επί το πλείστον εθελοντικά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν γεμάτα, με εικόνες από τους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους πριν από τα Χριστούγεννα, να προκαλούν αίσθηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή: in.gr