Σοκάρουν οι νέες μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση των ψευτογιατρού, ο οποίος μοίραζε συνταγές θανάτου.

Οι αποκαλύψεις, που έρχονται η μια μετά την άλλη, ξετυλίγουν το κουβάρι του σκανδάλου.

Ο ψευτογιατρός, που κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση, παραμένει «σφίγγα» για τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η μητέρα ενός 14χρονου κοριτσιού, για του οποίου τον θάνατο κατηγορείται ο γιατρός – μαϊμού, μίλησε στο Mega, αποκαλύπτοντας πως έπεσε στα δίκτυα του απατεώνα.

Ο απατεώνας χρησιμοποιούσε τις εκκλησίες και τα μοναστήρια για να εντοπίζει ανθρώπους αδύναμους. Είχε συγκεκριμένο σύστημα.

Δεν συστηνόταν ως γιατρός, τους έλεγε ότι είναι πρώην στρατιωτικός, τους έδειχνε φωτογραφίες από μαχητικά αεροσκάφη, τους έλεγε ιστορίες.

«Είχε ένα ταλέντο, σε έπειθε»

«Όταν κάποια στιγμή η άλλη οικογένεια έτυχε η μητέρα του παιδιού να πάει σε ένα μοναστήρι να προσευχηθεί, ένας γέροντας εκεί της μίλησε για έναν εξαιρετικό γιατρό με πολλές περγαμηνές με σπουδές στο Χάρβαρντ κλπ. Υπέγραψε στο email του ως νευροχειρουργός – νευροογκολόγος – παιδοογκολόγος. Δεν είχε δικό του ιατρείο. Ο λόγος που δεν είχε δικό του ιατρείο ήταν γιατί αυτός ο άνθρωπος δούλευε σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, όπως μας είχε αναφέρει όπου εκεί νοσηλεύτηκε ο Σουμάχερ».

Ακόμη και σήμερα η άτυχη μητέρα θυμάται τον τρόπο που κατάφερνε ο υποτιθέμενος γιατρός να πείθει τα θύματά του.

«Ο άνθρωπος αυτός είχε ένα ταλέντο, δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω, στο να πείθει. Και οποιαδήποτε αμφιβολίες ήξερε να τις καλύπτει. Ακόμα και αν του λέγαμε ότι αυτά που μας λέτε έρχονται σε σύγκρουση με αυτά που μας λένε Έλληνες γιατροί…αυτοί δεν ξέρουν γιατί όσα βλέπουν αυτοί σε ένα χρόνο εγώ τα βλέπω στην Ελβετία σε μία μέρα».

Παρουσιάστηκε ακόμα και ως νευροχειρούργος

Σε ένα άλλο από τα θύματα του ο 47χρονος απατεώνας παρουσιάστηκε ως νευροχειρούργος προτείνοντας μάλιστα και δικές του…μεθόδους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Στέλιο Σούρλα, ο οποίος είχε γνωρίσει τον ψευτογιατρό σε ένα μοναστήρι, ο 47χρονος ισχυρίστηκε ότι θα έλυνε το πρόβλημα με μια νέα πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση με σιδεράκια.

Ήταν τότε που ο δικηγόρος κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Έλεγε ότι θα αποσυμφορήσει τους σπονδύλους βάζοντας μεταξύ των σπονδύλων κάτι σιδεράκια, καταγγέλλει ο κ. Σούρλας.

Το μοιραίο λάθος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Η κλινική του ζήτησε να φέρει 14 έντυπα, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο συνεργασίας, ο ψευτογιατρός όμως δεν τα προσκόμισε ποτέ.

«Μου παρουσιάστηκε ως νευροογκολόγος. Του λέω εμείς εδώ δεν έχουμε παιδιά. Τον είχα υποψιαστεί λίγο», δήλωσε ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, μέλος διοικητικού συμβουλίου κλινικής.

Ο «μαϊμού» γιατρός είχε παραπέμψει τέσσερα χειρουργικά περιστατικά στην κλινική. Η δράση του άρχισε να ξεδιπλώνεται όταν δεν τήρησε το ιατρικό πρωτόκολλο που απαιτείται.

«Ούτε τα γάντια έβαλε καλά, ούτε τη μάσκα».

Η ΕΛ.ΑΣ, σε ανακοίνωσή της, καλεί όποιον γνωρίζει κάτι για την δράση του να το καταγγείλει στις αρχές.

Παγώνη: Αναγκαία η απόδοση ευθυνών

Στο MEGA μίλησε η πρόεδρος νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη σχολιάζοντας την υπόθεση του 47χρονου ψευτογιατρού που οδήγησε στον θάνατο τρεις ανθρώπους.

Ειδικότερα μιλώντας στην εκπομπή «Live News» η κ. Παγώνη σημείωσε πως είναι μια τραγική υπόθεση και είναι φριχτό το γεγονός πως άλλαζε αγωγή σε συγκεκριμένους ασθενείς, οι οποίοι ήταν βαριά άρρωστοι.

«Αυτό είναι το πιο τραγικό σε όλη την ιστορία».

Η ίδια σημείωσε πως η διαδικασία για να χρησιμοποιήσει μια κλινική ή ένα διαγνωστικό κέντρο, προκειμένου να εξετάσει ασθενείς του, είναι συγκεκριμένη.

«Ένας γιατρός για να μπει μέσα σε ένα νοσοκομείο θα πρέπει να έχει την έγκριση επιστημονικού συμβουλίου και εισήγηση διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας. Αυτά ισχύουν για τα δημόσια νοσοκομεία αλλά το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τα ιδιωτικά. Δεν είναι δυνατόν ο καθένας που περνάει από έξω να μπαίνει σε ένα νοσοκομείο, διαγνωστικό κέντρο, και να λέει ό,τι θέλει».

Η πρόεδρος νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας και Πειραιά υπογράμμισε πως σε κάθε περίπτωση για την υπόθεση πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Πηγή: in.gr