Αναμενόμενη κίνηση χαρακτήρισε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Νίκος Σοφιανός.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, «συνηθίζεται στα συστημικά κόμματα να παραιτούνται οι αρχηγοί μετά από εκλογικές ήττες».

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ, ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε ότι το ΚΚΕ στέκεται στον απολογισμό που έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, «ο οποίος υπερασπίστηκε το 3ο μνημόνιο, τα ματωμένα πλεονάσματα, τις συμφωνίες με τους Αμερικάνους, τη ΝΑΤΟική συμφωνία των Πρεσπών, τα οποία αποτελούν πεδίο σύγκλισης με τη ΝΔ», όπως τόνισε.

Και υπενθύμισε ότι ως αντιπολίτευση, «ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τους μισούς νόμους της ΝΔ, ενώ από εδώ και πέρα», εκτίμησε ο κ. Σοφιανός, «θα κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση».

«Διεργασίες στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας τροφοδοτούν οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ»

Σε αυτή τη βάση, ο Νίκος Σοφιανός κάλεσε τον κόσμο που έκανε το βήμα σε αυτές τις εκλογές ψηφίζοντας το ΚΚΕ, αλλά και όσους το σκέφτηκαν και δεν το έκαναν, να βγάλουν συμπεράσματα από την πορεία που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σημείωσε χαρακτηριστικά πως οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούν διεργασίες σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, καθώς «μπορεί να επιχειρηθεί μια σύγκλιση μέσα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας».

Ξεκαθάρισε όμως ότι, αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια κυβέρνηση της ΝΔ απέναντι, «που ετοιμάζεται να φέρει αντιλαϊκά νομοσχέδια, στα οποία ο λαός πρέπει να αντιδράσει άμεσα».

Όπως είπε, «καθημερινά δίνεται η μάχη ενάντια στους πλειστηριασμούς για να σώζονται λαϊκά σπίτια και μαγαζιά».

Πηγή: in.gr