Παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα τροφοδοσίας σε υλικά, το δ’ τρίμηνο του 2021 η παγκόσμια αγορά «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων κατέγραψε παραδόσεις 363 εκατομμυρίων συσκευών, εμφανίζοντας μία μικρή αύξηση 1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Για το σύνολο του 2021, οι κατασκευαστές παρέδωσαν 1,35 δισεκατομμύρια smartphones, ποσότητα αυξημένη κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και πολύ κοντά στις 1,37 δισεκατομμύρια συσκευές του 2019, δηλαδή της χρονιάς πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την ανάλυση της εταιρείας Canalys.

Σε επίπεδο κατασκευαστών η πρώτη πεντάδα παρέμεινε αμετάβλητη: η Samsung παρέμεινε στην κορυφή με παραδόσεις σχεδόν 275 εκατομμυρίων smartphones του 2021 και μερίδιο αγοράς 20%. Η Apple είχε για άλλη μια φορά ένα πολύ ισχυρό τελευταίο τρίμηνο (παραδοσιακά το πιο κερδοφόρο λόγω Χριστουγέννων) με συνολικές παραδόσεις στις 230 εκατομμύρια συσκευές, αριθμός αυξημένος κατά 11% σε σχέση με πέρυσι.

Η Xiaomi είχε παραδόσεις 191 εκατομμυρίων συσκευών, ενώ οι Oppo και Vivo κλείνουν την κορυφαία πεντάδα με αύξηση στις παραδόσεις τους κατά 22% και 15%, αντίστοιχα.

Πηγή: ΟΤ

Πηγή: in.gr