Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή για αναρτήσεις εις βάρος της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς την κατηγορούσε για μη καταβολή των ασφαλιστικών της εισφορών.

Απευθυνόμενη στον Παύλο Πολάκη η κ. Αραμπατζή του είπε:

«Γιατί κρύβεστε πίσω από την ασυλία σας και δεν ζητάτε αντρίκια να πάμε στο δικαστήριο και… να με πάτε αίμα; Γιατί κρύβεστε δύο μέτρα άντρας πίσω από την ασυλία σας; Τι φοβάστε; Φοβάστε ότι εκεί θα φανούν τα ψέματά σας. Τρέμετε να βρεθείτε ενώπιον του δικαστηρίου για όσα γράψατε. Γιατί δεν θέλετε να πάμε στο δικαστήριο να γίνει της αλεπούς ο θάνατος όπως είπατε. Γιατί δεν ζητάτε σήμερα αντρίκια, τίμια και λεβέντικα, την άρση ασυλίας σας για να με ξεφτιλίσετε δικαστήριο; Είναι δεύτερη φύση σας η κατά συρροή λασπολογία και κατασυκοφάντηση των πολιτικών σας αντιπάλων.»

Και συνέχισε:

«Ως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, το 2019, είχατε την πιλάλα, αντί να ασχοληθείτε με υπουργικά σας καθήκοντα να σερφάρετε στο Διαδίκτυο αναπαράγοντας fake news, στήνοντας δικά σας δικαστήρια και τις δικές σας γκιλοτίνες. Στην ιστορία θα μείνετε ως τον recordman βουλευτής που έχει διψήφιο αριθμό αιτήσεων άρσης ασυλίας, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν τη συκοφαντική δυσφήμιση. Τραμπουκισμοί, νταηλίκια, τσίγκινα σωβρακάκια και λάσπη. Τις απειλές, εκεί που σας παίρνει και τη λάσπη σας εκεί που σας ανέχονται. Εμένα τέτοιοι τζάμπα μάγκες που μετά κρύβονται στο λαγούμι τους, δεν μου λένε τίποτα. Ελάτε να αποφασίσει η Δικαιοσύνη ποιος είναι συκοφάντης. Σας ενημέρωσα ότι είχα αθωωθεί για την απόφαση που λέτε, η ιστοσελίδα που επικαλεστήκατε κατέβασε την ανάρτηση που είχε κάνει, αλλά εσείς δεν ζητήσατε μια συγγνώμη, ως κήνσορας, ιεροεξεταστής».

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης παίρνοντας το λόγο είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς το Σώμα: «Ψηφίστε ό,τι θέλετε (σ.σ. για να αρθεί ή όχι η ασυλία του για τη συγκεκριμένη υπόθεση). Μας λέει ότι δεν είναι το θέμα τα λεφτά, μα τα λεφτά είναι το θέμα. Όλοι αυτοί που με έχουν μηνύσει και πω η ακροδεξιά σας δράκα έχει βάλει να αρθεί η ασυλία μου, είναι αυτή που αποκάλυψα πως πήρε τζάμπα και μαύρο χρήμα. Εσάς ποιο είναι το έργο σας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που περάσατε; Βγάλατε κανένα φραγκάκι για τους φίλους σας; Εγώ δεν ήξερα ότι είχατε καταδικαστεί για μη καταβολή σε εργαζόμενους σας, αναδημοσίευσα άρθρο της εφημερίδας “Νέα σελίδα”. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό αλλά το τρίτο σημείο της ανάρτησης που έγραψα. Ο πατέρας σας κ. Αραμπατζής εκδότης της «Πανσεραϊκής» πήρε 39.000 ευρώ για διαφημιστικές καταχωρήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ».

Πηγή: in.gr