Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος τονίζοντας χαρακτηριστικά πως αποκλείουμε κυβέρνηση με τις σκληρές γραμμές που έχει χαράξει.

Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην ψήφο των πολιτών και «κλείνει» κάθε πόρτα παραγωγική συζήτησης όταν λέει πως δεν βλέπει για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας ούτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ούτε τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, η ΝΔ εδώ και μία τετραετία έχει αντιμετωπίσει με επάρκεια όσα προέκυψαν αλλά και με εντομότητα όσα δεν πήγαν καλά».

Ο Άκης Σκέρτσος στη συζήτηση που είχε με την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφέρθηκε και στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις προσεχείς εκλογές και επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τα εκλογο- μαγειρέματα δεν αφορούν τους πολίτες. Εσείς θα θέλατε μία εγκληματική οργάνωση στη Βουλή; Ο ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα αυτό απάντησε με τη στάση του «Δεν ξέρουμε». Είναι στα λόγια και μόνο δημοκράτες».

«Είναι προσβλητικό να υπονοείτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή. Η διάταξη μας για το κόμμα Κασιδιάρη δεν ήταν αντισυνταγματική, όμως εσείς φέρνατε τη μία τροπολογία μετά την άλλη και πίνατε καφέδες γύρω από το Μαξίμου με ανώτατους λειτουργούς του Αρείου Πάγου, κάτι που κατήγγειλε και ο ίδιος ο κ. Τζανερρίκος» απάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

Μία τοποθέτηση που έφερε έντονη αντίδραση του υπουργού επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέροντας πως «το 2021 φέραμε νόμο που λέει πως δεν μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος κάποιος που έχει καταδικαστεί. Δεν έχουμε ανοιχτή πόρτα σε αρχηγούς ακροδεξιών κομμάτων και η άποψη του κ. Αθανασίου για τον κ. Κανελλόπουλο ήταν καθαρά προσωπικά και όχι πολιτική».

Τέλος για την έκθεση ΟΟΣΑ ο κ. Σκέρτσος είπε πως «συντάχθηκε το 2022 με εκτιμήσεις χωρίς να περιλανβάνει στοιχεία όπως την 3η αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και τα έκτακτα επιδόματα» με την εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «δηλαδή αμφισβητείτε πως η ελληνική οικογένεια με αυτή την ακρίβεια στις 20 του μήνα – και πολύ λέω- δεν έχει οτε 1 ευρώ;»

Πηγή: in.gr